20 jaar Rossi in Assen

De afgelopen twintig jaar is de motorsport letterlijk en figuurlijk gekleurd door Valentino Rossi. De negenvoudig wereldkampioen heeft een belangrijk aandeel in het feit dat de MotoGP uitgegroeid is tot een groot mondiaal circus, geleid door Dorna. De coureurs vliegen de wereld over van Argentinië tot aan Australië, echter op de achttien wedstrijden tellende GP-kalender is er natuurlijk maar slechts één wedstrijd die voor ons Nederlanders echt telt, en dat is de TT in Assen. Twee jubilea (Rossi’s twintigste jaar tijdens de 85e TT) geeft Henk Keulemans, MotoGP-verslaggever en –fotograaf voor Moto73, voldoende reden om eens met 46 foto’s te bekijken hoe de historie van Rossi en het TT Circuit Assen er ook alweer uitzag. Geniet van dit artikel in de nieuwste Moto73, die sinds donderdag 18 juni in de winkel ligt. Online bestellen kan ook. Dat doe je hier. Veel plezier met dit verhaal, en alvast een klein voorproefje met onderstaande foto.     

Foto’s: Henk Keulemans

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.