zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

2019-modellen BMW bekend

Ze zitten absoluut niet stil in München. BMW toont ons halverwege 2018 al de modellen voor 2019. Wereldschokkend is het nieuws niet, hiervoor is het woord detailaanpassingen uitgevonden. Zo zijn de zelf uitschakelende knipperlichten een stukje slimmer geworden. Ze houden onder meer rekening met de snelheid waarmee de motor rijdt. De BMW Motorrad Connected app krijgt al in augustus 2018 een update. De kaarten van het navigatiesysteem worden vernieuwd en BMW schotelt ons ook een ‘bochtige route’ voor.

Kleurenpracht
In een razend tempo gaan we door de minimale wijzigingen heen. De G310R is niet langer leverbaar in blauw, maar wel in rood en HP Motorsport-kleuren. De C400X krijgt een zwarte variant. De licht witte versie van de C650GT scooter vervalt, maar daar komt het magische Sparkling Storm metallic voor in de plaats. Verder is de blinde-hoek-waarschuwing uit te zetten. De C evolution verschiet van kleur, van wit/groen naar grijs/zwart.

Dikke bakken
De grijze en wit/blauw/rode variant van de S1000R komen te vervallen, maar daar komen de HP Motorsport-kleuren en zwarte variant voor terug. Bij de S1000XR moet de kleur blauw het veld ruimen voor een Triple-zwart versie. De S1000RR valt twee kilo af door een Li-lonen accu. De K1600GT, GTL, B en Grand America krijgen naast allerlei nieuwe kleuren ook een verbeterde heuvelrem Hill Start Control Pro). De zithoogte van de B en Grand America zakken met 30 mm tot 750 mm.

Klassiek in het nieuw
De RnineT en de Pure krijgen een dynamisch remlicht. Bij een vertraging van 14 km/h lichten ook de alarmlichten op. Verder ziet coole kikker 719 het daglicht. Ook de RnineT Scrambler, Racer en Urban GS krijgen een slim remlicht en nieuwe kleurvarianten. Voor de net geïntroduceerde F750GS en F850GS is alleen een nieuw remlicht genoeg.

[justified_image_grid ids=27425,27426,27427,27428,27429,27430]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen