2020 Aprilia RSV4 krijgt af-fabriek elektronische vering

Volgens berichten krijgt De Aprilia RSV4 1100 Factory volgend jaar niet alleen een semi-actieve elektronische vering van Öhlins, maar ook nieuw tricolore kleurenschema.

De upgrade jaagt meteen de geruchtenstroom aan. Voor modeljaar 2020 zitten er geen andere updates in de pijplijn voor de eerbiedwaardige superbike. Dat zou kunnen duiden op een nieuwe RSV4 (of hoe het ook zal heten) voor 2021.

Hoe die motor er uit zal zien, is natuurlijk voor iedereen nog een raadsel. Mogelijk dat rond de EICMA show een teaser van de motor de wereld wordt in gestuurd.

Dat het V4 blok gehandhaafd blijft, is meer dan zeker. Maar het belangrijkste kenmerk van de superbike zal het actieve aërodynamica-programma A³ zijn. Wat dat betreft gaat Honda er met de primeur vandoor, omdat die het eerst aan het front verschijnt met actieve aërodynamische oorlogsvoering.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?