dinsdag 16 april 2024

2020 Aprilia RSV4 krijgt af-fabriek elektronische vering

Volgens berichten krijgt De Aprilia RSV4 1100 Factory volgend jaar niet alleen een semi-actieve elektronische vering van Öhlins, maar ook nieuw tricolore kleurenschema.

De upgrade jaagt meteen de geruchtenstroom aan. Voor modeljaar 2020 zitten er geen andere updates in de pijplijn voor de eerbiedwaardige superbike. Dat zou kunnen duiden op een nieuwe RSV4 (of hoe het ook zal heten) voor 2021.

Hoe die motor er uit zal zien, is natuurlijk voor iedereen nog een raadsel. Mogelijk dat rond de EICMA show een teaser van de motor de wereld wordt in gestuurd.

Dat het V4 blok gehandhaafd blijft, is meer dan zeker. Maar het belangrijkste kenmerk van de superbike zal het actieve aërodynamica-programma A³ zijn. Wat dat betreft gaat Honda er met de primeur vandoor, omdat die het eerst aan het front verschijnt met actieve aërodynamische oorlogsvoering.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen