dinsdag 16 juli 2024

2020: Dit is de Ducati Panigale V2

Het blijft voor de echte Ducati-purist wennen, die V4. Voor deze groep Ducatisti is er gelukkig goed nieuws met de komst van de Ducati Panigale V2, inderdaad aangedreven door de V2 Superquadro met een inhoud van 955cc. Of moeten we de oude Panigale 959 zeggen? Nee, want de V2 is veel meer dan de Panigale 959. 

Zo valt direct op dat het kuipwerk veel meer op de V4 lijkt en zien we een prachtige enkelzijdige achterbrug plus een nieuw ontworpen uitlaat. Bovendien heeft de V2 hetzelfde elektronicapakket als de V4.

Bekijk ook: Ducati presenteert de 2020 Streetfighter V4(s)

Ondanks dat het blok nu aan de strengere Euro5-regels voldoet, is het vermogen toch toegenomen met 5 pk (155 pk @ 10.750 tpm) en is het koppel gestegen met 2 Nm (104 Nm @ 9.000 tpm). Om dat allemaal een beetje onder controle te houden, kun je kiezen uit drie rijmodi: race, sport en straat. De voorvering is een Showa BPF met een veerweg van 43 mm terwijl je aan de achterkant een volledig instelbare Sachs vindt. Het drooggewicht van de kleinere Superbike bedraagt exact 200 kilogram.

Opvallend genoeg wordt er met geen woord gesproken over een S-versie. Of die er komt, is nu nog onduidelijk maar wellicht weten we op de EICMA, waar MotorNL ook op volle oorlogssterkte present zal zijn, meer.

Maikel Sneek
Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor Motor.NL offline en online samen.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen