woensdag 8 februari 2023

2021 Aprilia Tuareg 660 laat zich betrappen

De gloednieuwe Aprilia Tuareg 660 adventure is voor het eerst in het wild gespot sinds de geheimzinnige onthulling op de EICMA van 2019.

De Aprilia Tuareg 660 is voor het eerst in het openbaar gezien sinds de mysterieuze ‘lancering’ tijdens de EICMA show van 2019. De adventure is het nieuwste model dat Aprilia rond het middenklasse 660cc blok spint.

De foto’s onthullen niet veel meer dan het profiel, maar je kunt het frisse en nieuwe familiegezicht met bluf voorspellen als: rechtopstaande front-end maken en een profiel dat overeenkomsten vertoont met de Yamaha Ténéré 700.

De Aprilia Tuareg 660 is een soort retro voor de Italiaanse firma. De naam herinnert aan de Dakar-machines uit de jaren 80 en 90. Met de Tuareg heeft Aprilia een gedurfde uitdager in de groeiende klasse van middelzware ADV’s.

Het uiterlijk geeft ons de verwachting dat de Tuareg 660 dicht op een officiële onthulling zit, waarschijnlijk naast de Tuono 660, die vorig jaar op EICMA ook werd onthuld.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen