2021 Harley-Davidson motoren: Street Bob 114 en meer

19 januari 2021 blijft een memorabele datum voor Harley-Davidson. In afwachting van de lancering van de Pan America, de eerste grote enduro van de Motor Co., was het H-D 2021-nieuwsevenement het eerste digitale live Harley-Davidson-evenement ooit.

Voor 2021 heeft Harley-Davidson de hand gelegd op bekende modellen. Er zijn substantiële veranderingen doorgevoerd of verfijningen.

Softails

Het grootste nieuws voor 2021 van Harley-Davidson is de intrede in het gamma van de Street Bob 114. Ook krijgen de standaard modellen in de line-up het Milwaukee-Eight 114-blok, dat meer vermogen en koppel biedt. Die modellen profiteren van de betere prestaties, die officieel niet bekend zijn maar worden ingeschat op 95 pk en 155 Nm. De Harley-Davidson Fat Boy krijgt ook een update, met meer chroom en een nieuw ontwerp.

Laatste test: Harley-Davidson 48 Special

2021 Harley-Davidson: speciale toerfietsen

De Road King, Road Glide en Street Glide Special Touring-modellen zijn vaak beschreven als echte baggers. Voor het nieuwe seizoen zijn er nieuwe kleurvarianten, maar altijd in combinatie met een totaal zwart motorblok. Ook hebben ze de nieuwe Daymaker led-koplamp.

De over the top CVO

De CVO-modellen zijn de enigen die worden voorzien van het Milwaukee-Eight 117-blok. Voor 2021 zitten de wijzigingen vooral in de details dan in substantie. Kopers vinden dat belangrijker als ze overwegen een duurdere CVO aan te schaffen.

Alle CVO’s krijgen ook een nieuw geluidssysteem, met Rockford Fosgate-componenten als origineel accessoire, dat het Boom Box systeem zal aanvullen. Vanaf het tft-display is het mogelijk om de parameters van het Reflex Defensive Rider System, het rijhulpsysteem van Harley-Davidson, te beheren.

En de 2021 Harley-Davidson Pan America?

Harley-Davidson’s zware reis-enduro werd niet voorgesteld. Logisch, want die staat op de rol voor 22 februari.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?