2021 Honda Africa Twin nu ook met Android Auto

Goed nieuws voor de berijders van de Honda Africa Twin die door de komst van Android Auto ook hun smartphone kunnen pairen met hun motor. Het nieuwe systeem werkt naast Apple CarPlay, die al aanwezig is op de Japanse adventure.

De 2021 Honda CRF1100L Africa Twin is verrijkt met elektronische hulpmiddelen die je door Android Auto kunt aansluiten op Android-smartphones. En dat is iets wat heel veel motorrijders willen: je motor verbinden met je mobiel voor navigatie, Spotify, berichten en oproepen. En dat kun je allemaal beheren met de bedieningselementen op het stuur of met spraakopdrachten.

Honda Africa Twin-crossover krijgt de naam NT1100

Alleen stilstaand te gebruiken

Honda heeft er wel een veiligheidsdingetje ingebouwd: alleen als de motor stilstaat, heb je via het grote tft-dashboard met touchscreen toegang tot je smartphone en kun je van daaruit navigeren tussen apps en systeeminstellingen. De Honda Africa Twin was de eerste motorfiets met een tft-kleurentouchscreen en de tweede motorfiets (de eerste was de Honda GL1800 Gold Wing) met Apple CarPlay-connectiviteit voor iPhones.

Android Auto naast Apple CarPlay

De nieuwe Android Auto-functie voor Android-smartphones werkt naast Apple CarPlay voor iPhones, waardoor de elektronische uitrusting van de Africa Twin nog completer is geworden. Voor een goede werking van Android Auto is een Android-smartphone met het besturingssysteem Android 5.0 of hoger nodig. Via een Bluetooth-verbinding pair je de motor dan met de smartphone. Als je de voorkeur geeft aan spraakbesturing boven bediening via het stuur, heb je wel een intercom nodig.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?