dinsdag 25 juni 2024

2021 Honda VFR Interceptor is exclusief voor Japan

De sportieve geschiedenis van Honda is een onuitputtelijke bron van inspiratie. In 2021 heeft Honda Japan de VFR800 in de brochure staan. In de bekende drie kleuren.

Het overkwam de CB1300 en nu dus ook met de VFR800. Het is een tantaluskwelling dat Honda verleidelijke versies van vroegere bestsellers blijft maken, maar die helaas binnen de landsgrenzen blijven. Eerder al brachten we al het nieuws dat Honda in 2023 mogelijk een nieuwe dan wel vernieuwd V4-blok zou introduceren. Ondertussen blijft in Japan de bekende VFR 800F leverbaar, in de grijze kleurstelling maar ook in de – door velen gewaardeerde driekleur. Het model werd geïntroduceerd in 2019 en is zwaar geïnspireerd met de jaren 80 en 90. De Honda draagt de suggestieve naam Interceptor op weerszijde van de kuip.

Honda V4-superbike nu echt onderweg?

AMA SBK-kampioenschap

Die kleurencombinatie (wit/rood/blauw) in combinatie met de naam Interceptor heeft de sportieve V4-modellen van Honda op overzeese markten gekenmerkt. De enige uitzondering was de CB4 Interceptor die op de EICMA van 2017 werd gepresenteerd. Die was voorzien van een viercilinder-in-lijn. De kleuren waren voorbehouden sportmotoren. Het meest voorbeeld daarvan is misschien wel de legendarische VF 750F. In de handen van Freddie Spencer en Fred Merkel domineerde deze motor het AMA SBK-kampioenschap vanaf begin jaren 80.

We weten niet hoeveel motorrijders/sportfans zich die periode nog herinneren, maar het is leuk om te zien dat Honda zwaar leunt op zijn sportverleden. Het is alleen jammer dat we deze kleuren niet in Europa zullen zien.

Aankoopdossier: Honda CBR1000RR Fireblade (Premium)

Iconische Honda

De VFR 800F is een verfijnde sporttoer met 107 pk, uitgerust met VTEC-variabele kleptiming. Het model is niet aangepast voor Euro 5 en staat dus ook niet in de 2021 Honda-brochure. De VFR800 is een van de langstlopende en meest iconische modellen van Honda.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen