Is dit de 2021 Suzuki Hayabusa?

Deze week – 5 februari – doet Suzuki de officiële onthulling van de volgende generatie Suzuki Hayabusa. En de foto hierboven zou wel eens de eerste gelekte foto kunnen zijn.

Het beeld lijkt op een screendump uit een Suzuki-video. De foto is wazig, slecht belicht en ook de resolutie is niet over naar huis te schrijven. Toch geeft de foto wel enige aanwijzingen.

Je ziet meteen dat de 2021 Suzuki Hayabusa verwantschap houdt met de vorige. Vooral door de stroomlijn lijkt dat zo. Maar als je beter kijkt, zie je dat de stroomlijn uit twee delen bestaat, vergelijkbaar met de Aprilia RS4 en RS 660.

Waarom Suzuki daarvoor gekozen heeft, is nog niet duidelijk. Het kan te maken hebben met meer druk op het voorwiel, warmtemanagement of een combinatie van die twee. Het zal ongetwijfeld ook van invloed zijn op de aerodynamica van de Hayabusa. Ook zie je een reusachtige uitlaat zien, die is noodzakelijk om de Suzuki Hayabusa te laten voldoen aan de emissienormen.

Alex Rins Suzuki GSX-R 1000 in nieuwe kleuren gaat viral

Grote vraag is natuurlijk wat er onder het kuipwerk zit. Er zijn geruchten over geforceerde inductie voor de viercilinder, wat in lijn zou zijn met wat Kawasaki laat zien met zijn H2 line-up. Recentere geruchten gaan over een atmosferische motor met een cilinderinhoud van meer dan 1400 cc. Volledige elektronica met een IMU wordt verwacht, zoals blijkt uit de teaser video die vorige week werden gepost.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?