dinsdag 16 juli 2024

Is dit de 2021 Suzuki Hayabusa?

Deze week – 5 februari – doet Suzuki de officiële onthulling van de volgende generatie Suzuki Hayabusa. En de foto hierboven zou wel eens de eerste gelekte foto kunnen zijn.

Het beeld lijkt op een screendump uit een Suzuki-video. De foto is wazig, slecht belicht en ook de resolutie is niet over naar huis te schrijven. Toch geeft de foto wel enige aanwijzingen.

Je ziet meteen dat de 2021 Suzuki Hayabusa verwantschap houdt met de vorige. Vooral door de stroomlijn lijkt dat zo. Maar als je beter kijkt, zie je dat de stroomlijn uit twee delen bestaat, vergelijkbaar met de Aprilia RS4 en RS 660.

Waarom Suzuki daarvoor gekozen heeft, is nog niet duidelijk. Het kan te maken hebben met meer druk op het voorwiel, warmtemanagement of een combinatie van die twee. Het zal ongetwijfeld ook van invloed zijn op de aerodynamica van de Hayabusa. Ook zie je een reusachtige uitlaat zien, die is noodzakelijk om de Suzuki Hayabusa te laten voldoen aan de emissienormen.

Alex Rins Suzuki GSX-R 1000 in nieuwe kleuren gaat viral

Grote vraag is natuurlijk wat er onder het kuipwerk zit. Er zijn geruchten over geforceerde inductie voor de viercilinder, wat in lijn zou zijn met wat Kawasaki laat zien met zijn H2 line-up. Recentere geruchten gaan over een atmosferische motor met een cilinderinhoud van meer dan 1400 cc. Volledige elektronica met een IMU wordt verwacht, zoals blijkt uit de teaser video die vorige week werden gepost.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen