2021 Honda VFR Interceptor is exclusief voor Japan

De sportieve geschiedenis van Honda is een onuitputtelijke bron van inspiratie. In 2021 heeft Honda Japan de VFR800 in de brochure staan. In de bekende drie kleuren.

Het overkwam de CB1300 en nu dus ook met de VFR800. Het is een tantaluskwelling dat Honda verleidelijke versies van vroegere bestsellers blijft maken, maar die helaas binnen de landsgrenzen blijven. Eerder al brachten we al het nieuws dat Honda in 2023 mogelijk een nieuwe dan wel vernieuwd V4-blok zou introduceren. Ondertussen blijft in Japan de bekende VFR 800F leverbaar, in de grijze kleurstelling maar ook in de – door velen gewaardeerde driekleur. Het model werd geïntroduceerd in 2019 en is zwaar geïnspireerd met de jaren 80 en 90. De Honda draagt de suggestieve naam Interceptor op weerszijde van de kuip.

Honda V4-superbike nu echt onderweg?

AMA SBK-kampioenschap

Die kleurencombinatie (wit/rood/blauw) in combinatie met de naam Interceptor heeft de sportieve V4-modellen van Honda op overzeese markten gekenmerkt. De enige uitzondering was de CB4 Interceptor die op de EICMA van 2017 werd gepresenteerd. Die was voorzien van een viercilinder-in-lijn. De kleuren waren voorbehouden sportmotoren. Het meest voorbeeld daarvan is misschien wel de legendarische VF 750F. In de handen van Freddie Spencer en Fred Merkel domineerde deze motor het AMA SBK-kampioenschap vanaf begin jaren 80.

We weten niet hoeveel motorrijders/sportfans zich die periode nog herinneren, maar het is leuk om te zien dat Honda zwaar leunt op zijn sportverleden. Het is alleen jammer dat we deze kleuren niet in Europa zullen zien.

Aankoopdossier: Honda CBR1000RR Fireblade (Premium)

Iconische Honda

De VFR 800F is een verfijnde sporttoer met 107 pk, uitgerust met VTEC-variabele kleptiming. Het model is niet aangepast voor Euro 5 en staat dus ook niet in de 2021 Honda-brochure. De VFR800 is een van de langstlopende en meest iconische modellen van Honda.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?