2021 Kawasaki W800 eert 55 jaar W(ereld)-erfgoed

De W-modellen zijn altijd belangrijk geweest voor Kawasaki. In 2021 is de Kawasaki W800 Metallic Ocean Blue eens te meer de tastbare vorm van meer dan vijftig jaar motorgeschiedenis.

In 2021 is het precies vijfenvijftig jaar geleden dat de oorspronkelijke W1 650 de highways en interstates van de Verenigde Staten sierde. Het model was Kawasaki’s eerste ‘’grote’’ motorfiets. De W1 650 werd een ware cult-motorfiets in de jaren die volgden.

2021 Kawasaki W800

De huidige Kawasaki W800 is het 650cc motorblok al lang geleden ontgroeid. Tegenwoordig stuwt een 773 cc luchtgekoelde blok met – anno 2020 unieke – koningsas de Kawasaki voort. De staande twin benadert het karakter van de W1 650 op moderne wijze. Kawasaki heeft veel aandacht besteed aan het moderniseren van het W800 model zonder de authentieke uitstraling geweld aan te doen. Het rijwielgedeelte van de W800 is modern, op de remmen kun je rekenen en het zicht is opperbest door de led-verlichting. Door de slipkoppeling voorkom je een stuiterend achterwiel wanneer je te hard afremt in een te hoge versnelling. Maar ook wanneer je op te hoge snelheid per ongeluk een te lage versnelling inschakelt.

Verder zijn de elementen waar de Kawasaki W800 zo geliefd en iconisch om is intact gehouden. Neem het tijdloze design, de vele verchroomde en gepolijste onderdelen, een analoge tellerpartij, de klassiek ogende dubbele uitlaat, dubbele schokdemper aan de achterkant, ronde richtingaanwijzers en spaakwielen.

De 2021 Kawasaki W800 is beschikbaar vanaf €9.999,-.

Medio april volgend jaar is de 2021 Kawasaki W800 te zien bij de Kawasaki-dealer. Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.