vrijdag 19 juli 2024

Tijden veranderen… – Terugblik

Stel je dit tafereel eens in 2021 voor. Dat bijvoorbeeld Marc Márquez en Jack Miller, nadat ze de race niet gewonnen hebben of zelfs uitgevallen zijn, lachend winnaar Maverick Viñales op de schouder nemen om diens zege nog wat extra’s te geven. Alleen al de perschefs van Márquez en Miller zouden er in blijven hangen van diepe ellende. In 1980 was dat allemaal geen enkel probleem zoals we hier zien na de Dutch TT, met als stralend middelpunt natuurlijk Jack Middelburg. Links ‘Ken’ Roberts, die er duidelijk weinig last van heeft dat hij eerder die dag met bandenproblemen moest opgeven. Boet van Dulmen lijkt zelfs haast trots te kijken naar zijn landgenoot, terwijl hij stiekem natuurlijk maar wat graag de TT van 1980 gewonnen had. Tijden veranderen…

Foto-info

FotograafHenk Keulemans
Jaar1980
OnderwerpTT-zege van Jack Middelburg

Wetenswaardigheid

We zien hier Jack Middelburg zonder sjekkie en da’s best bijzonder. Want zelfs de lauwerkrans en de champagne, het moment dat elke coureur ooit hoopt mee te maken en al helemaal voor eigen publiek, moesten na zijn beroemde TT-zege wachten totdat het sjekkie he-le-maal op was.

Jack Middelburg

Voor Shoya Tomizawa – Terugblik

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen