Tijden veranderen… – Terugblik

Stel je dit tafereel eens in 2021 voor. Dat bijvoorbeeld Marc Márquez en Jack Miller, nadat ze de race niet gewonnen hebben of zelfs uitgevallen zijn, lachend winnaar Maverick Viñales op de schouder nemen om diens zege nog wat extra’s te geven. Alleen al de perschefs van Márquez en Miller zouden er in blijven hangen van diepe ellende. In 1980 was dat allemaal geen enkel probleem zoals we hier zien na de Dutch TT, met als stralend middelpunt natuurlijk Jack Middelburg. Links ‘Ken’ Roberts, die er duidelijk weinig last van heeft dat hij eerder die dag met bandenproblemen ...
Stel je dit tafereel eens in 2021 voor. Dat bijvoorbeeld Marc Márquez en Jack Miller, nadat ze de race niet gewonnen hebben of zelfs uitgevallen zijn, lachend winnaar Maverick Viñales op de schouder nemen om diens zege nog wat extra’s te geven. Alleen al de perschefs van Márquez en Miller zouden er in blijven hangen van diepe ellende. In 1980 was dat allemaal geen enkel probleem zoals we hier zien na de Dutch TT, met als stralend middelpunt natuurlijk Jack Middelburg. Links ‘Ken’ Roberts, die er duidelijk weinig last van heeft dat hij eerder die dag met bandenproblemen moest opgeven. Boet van Dulmen lijkt zelfs haast trots te kijken naar zijn landgenoot, terwijl hij stiekem natuurlijk maar wat graag de TT van 1980 gewonnen had. Tijden veranderen… Foto-info FotograafHenk KeulemansJaar1980OnderwerpTT-zege van Jack Middelburg Wetenswaardigheid We zien hier Jack Middelburg zonder sjekkie en da’s best bijzonder. Want zelfs de lauwerkrans en de champagne, het moment dat elke coureur ooit hoopt mee te maken en al helemaal voor eigen publiek, moesten na zijn beroemde TT-zege wachten totdat het sjekkie he-le-maal op was. Voor Shoya Tomizawa – Terugblik

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?