2021 Kawasaki ZX-10RR: Nieuwe, hoekiger ‘face’

Kawasaki staat op het punt hun nieuwe modellen voor 2021 te onthullen. Dat zal volgende week gebeuren. Dat heeft het Kawasaki Racing Team er niet van weerhouden om de nieuwe stroomlijn van hun 2021 ZX-10RR-machines te laten zien tijdens de WorldSBK-tests in Jerez.

De WorldSBK-regels schrijven voor dat de voorzijde of het ‘gezicht’ van de racemachines sterk moet lijken op dat van het model waarop ze gebaseerd zijn. Dus waar we zeer waarschijnlijk naar kijken is de nieuwe voorzijde van de productie 2021 Kawasaki ZX-10RR.

Het ontwerp doet aan de Kawasaki MotoGP-machines van het laatste decennium, gemengd met wat styling van de huidige supercharged H2 Kawasaki. Aardig om te weten: tijdens de tests was Jonathan Rea de snelste rijder van allemaal.

Jonathan Rea over de tests:

‘We zijn begonnen te werken met een aantal items voor 2021, een deel van het testplan dat KHI ons stuurde. Zoals altijd waren we informatie aan het verzamelen en probeerden we veel dingen – een andere voorkuip om onze feedback te geven aan Kawasaki, motorgevoel, voorvork, enkele remonderdelen en een voorband van Pirelli. We hebben heel wat werk verricht en ik heb ook heel wat ronden afgelegd met een oude band. Ik ben niet supersnel geweest met de nieuwe band, maar hoe meer ronden ik op een band deed, hoe sneller ik reed. Dat is een goed probleem om te hebben! Er waren plussen en minnen en we hebben veel informatie en zullen alles beoordelen voor we teruggaan naar het circuit. Volgende week testen we in Motorland Aragón.’

Pere Riba, teammanager voor Jonathan Rea:

‘Het was allemaal OK, zoals gewoonlijk. We hebben de nieuwe fiets en we hebben alle items getest, de oude en de nieuwe, alleen maar om de informatie te verzamelen. De motor heeft een nieuw karakter en dat heeft effect. De aerodynamica van de nieuwe kuip lijkt erg goed te werken, het helpt op verschillende vlakken. Het zorgt er ook voor dat de motor een beetje anders werkt in termen van balans en we hebben tijd nodig om te zoeken naar het beste pakket. We hebben het testplan gevolgd, en de items opgeleverd die KHI wilde weten. Johnny was uiteindelijk de snelste rijder, met een Q-band, maar hij deed het heel goed.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?