16.9 C
Nederland
maandag 16 mei 2022

2021 Triumph Rocket 3R Black ‘Paint it black’

Zoals Mick Jagger ooit zong over een rode deur, die zwart moest en zou worden, had Triumph dus een rode Rocket 3R in het gamma… Je snapt wat er vervolgens gebeurde. Met de 2021 Triumph Rocket 3R Black krijg je precies dat: een zwarte Rocket 3R. Triumph stuurde een ellenlange lijst van onderdelen met het persbericht mee. Alle zaken, die ze in het zwart uitvoerden voor de Black-versie van de toch al imposante 2458cc-driepitter, netjes opgesomd. Wellicht had het praktischer geweest enkel die onderdelen aan te stippen die aan de zwarte lak ontkomen zijn. Dan was je namelijk klaar geweest als je de stuureinden, de RVS-band over de tank en het embleem rechts achter het blok had genoemd. Verder is alles aan de Rocket 3R zo zwart als de Black-noemer al van meet af aan deed vermoeden. Behalve de overdaad aan enkel en alleen in het zwart uitgevoerde standaarddelen krijgt de Rocket 3R Black ook compactere zwarte stuureindspiegels met een gefreesd aluminium rand en een carbon voorspatbord. O, en een certificaat van echtheid. Dat hoort er anno nu toch wel een beetje bij als je een limited edition uitbrengt. Triumph maakt slechts duizend stuks van de Rocket 3R Black. Prijs: € 28.000,-.

Test Triumph Rocket 3 GT: Indrukwekkende spierbundel

Dat kan zwarter…

Tja, Triumph had natuurlijk geen rode Rocket 3GT – de Korosi-roestrode kleur is enkel voor de Rocket 3R. Dat weerhield ze er niet van ook de GT-versie van de Rocket 3 in het zwart uit te voeren. En zoals de GT toch al het marginaal beschaafdere broertje van de Rocket R was, heeft ook de Rocket 3GT Triple Black-editie een net wat chiquere uitstraling. De Triple Black-noemer al net zo’n weggever als die andere zwarte Rocket 3. De toeristische Rocket 3 werd namelijk niet met één maar met wel drie tinten zwart gespoten. Of ja. De tank dan. De rest van de Rocket 3GT Triple Black is al net zo diep en donker zwart. Van de Triumph Rocket 3GT Triple Black worden ook duitzend exemplaren gemaakt. Ook weer genummerd en gemerkt. Prijs: € 29.000,-.

Prijzen en beschikbaarheid

De prijzen van de Triumph Rocket 3R Black en Rocket 3GT Triple Black zijn nog niet bekend. De reguliere Rocket 3R en Rocket 3GT zijn verkrijgbaar vanaf respectievelijk € 26.800,- en € 27.800,-. We kunnen gelukkig al wel vast verklappen dat beide modellen vanaf half april bij de Triumph-dealer staan.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen