donderdag 18 april 2024

2021 Yamaha R6 Race: exclusief voor het circuit

Yamaha heeft de R6 aangepast aan Euro5 en brengt de 600cc-supersport in 2021 exclusief als de Yamaha R6 Race track-only-versie.

Het is gedaan met de Yamaha YZF-R6. Maar niet helemaal: als Yamaha R6 Race blijft de 600cc supersport min of meer bestaan. Op de weg komen we ‘m niet meer tegen, wel op het circuit. Maar ook alleen daar.

Circuitrijders en nationale coureurs kunnen een R6 Race kopen als basis voor hun racer. De R6 heeft een speciale prijs, maar hoe speciaal houdt Yamaha nog even geheim. En de aanschafprijs kun je opschroeven met de racekit vol GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) onderdelen.

Racertest EAB Racing Ten Kate Yamaha YZF-R6 en YZF-R3

De kit bevat het GYTR-elektronicapakket, met een lichtgewicht kabelboom en een programmeerbare ECU. Een speciaal luchtinlaatsysteem verbetert de prestaties van de 2021 Yamaha R6 Race. De Akrapovic titanium-racekit is ontwikkeld om het vermogen te verhogen en het totale gewicht aanzienlijk te verminderen. Roestvrijstalen remleidingen zorgen voor directe feedback en meer gevoel met de remmen. Met de GYTR-ABS-emulator kan de ABS-unit worden verwijderd voor verdere gewichtsvermindering. Ook inbegrepen zijn onderdelen die door de FIM worden voorgeschreven voor het racen, zoals een remhendelbeschermer en een kettingvin. Ook voor de kit geeft Yamaha nog geen prijs af.

2021 Yamaha R6 Race
2021 Yamaha R6 Race
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen