vrijdag 19 april 2024

2021 Yamaha Tracer 900 gespot

Jawel, nog meer Yamaha nieuws. Net bekomen van de nieuwe MT-09, toont de 2021 Yamaha Tracer 900 – met waarschijnlijk hetzelfde nieuwe 899cc blok – zijn nieuwe gedaante in nieuwe spionagefoto’s.

Yamaha is deze week druk bezig geweest met de onthulling van de gloednieuwe Yamaha MT-09. Ondanks dat we iets waren afgeleid, vingen we wel een glimp op van de bijgewerkte Yamaha Tracer 900. Het belangrijke Yamaha-model is in Italië in ontwikkeling.

2021 Yamaha MT-09: meer vermogen, meer koppel

De 2021 Yamaha Tracer 900 is, zoals verwacht, in lijn gebracht met de vorig jaar geopenbaarde Tracer 700. Dat betekent dat de motor een fris gezicht krijgt, geïnspireerd op het kleinere model.

Zo zien we kleine dubbele koplampen die onder de verzonken voorkuip uitsteken. Maar de 900 krijgt wel een koplamp die meer lijkt op die van de vorige MT-09 en de R-sportmotoren.

We zullen moeten afwachten wat eronder schuilt, maar nu de Yamaha MT-09 van 847cc naar 889cc gaat, kunnen we ervan uitgaan dat hetzelfde Euro5 blok zijn weg ook naar de Tracer 900 zal vinden. Het is nog veel te vroeg om het over vermogenscijfers te hebben. De MT-09 heeft er door Euro5 een kleine 4 pk bijgekregen en ook een oppepper in koppel. Daarom is het redelijk om aan te nemen dat de 2021 Yamaha Tracer 900 ook iets gretiger zal zijn op de openbare weg.

De geschiedenis van Yamaha

De 2021 Yamaha Tracer 900 update komt een jaar nadat de Tracer 700 zijn werelddebuut maakte. Het jaar daarvoor was het de beurt aan de Ténéré 700. Beide 700-modellen zijn door motorijders zeer goed ontvangen. Afwachten dus wat Yamaha nog meer in petto heeft voor de 900-updates die nu op ons afkomen.

Gezien het feit dat de Tracer 900 – die het voorlopig zonder koffers moet doet – er bijna productieklaar uitziet, zullen we misschien niet lang hoeven te wachten om uit te vinden hoe het uiteindelijke eindproduct er zal uitzien.

We houden je in de komende maanden op de hoogte van al het Yamaha nieuws, dus blijf de site in de gaten houden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen