zaterdag 23 september 2023

2022 Indian Scout Rogue: een nieuwe bobber

2022 Indian Scout Rogue. April vorig jaar werd de naam Rogue door Indian geregistreerd. De nieuwe versie van de Indian Scout is bestemd voor de Noord-Amerikaanse, Europese en Australische markt.

Ook deze keer is de bron de Amerikaanse website motorbike.com. De Indian Scout Rogue komt voor op een lijst van goedkeuringen die door Indian Motorcycles – een dochter van Polaris – zijn ingediend bij de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) van de Verenigde Staten. Er zijn twee modellen: Scout Rogue en Scout Rogue Sixty, in versies met en zonder ABS.

VIN-cijfers

In de VIN-indeling, in de door Indian gegeven code, staat op de vierde plaats de letter M voor de middelgrote modellen, op de vijfde plaats de letter S voor de frames van de Scout-serie en de T voor die van de Bobber-serie, terwijl het zevende en achtste cijfer de motoren aanduiden. Het zevende en achtste cijfer geven de motoren aan. 00 is de 1133 cc, 100 pk V2, terwijl 11 de 1000 cc, 78 pk V2 is.
Dit betekent dat de nieuwe Rogue het chassis en het blok van de huidige Scout Bobber en Sixty zal delen, maar voor de rest van de uitrusting kan nog niets worden voorspeld.

Indian Challenger Dark Horse Jack Daniel’s limited edition

Productie in Polen

De VIN-code geeft echter ook andere informatie door. Naast de nummers 3 en 5, die de productielanden aanduiden (respectievelijk de Verenigde Staten en Polen), komt voor de Scout-serie een derde assemblagefabriek in Vietnam voor (nummer 6) voor 21022.
De Thunderstroke- en PowerPlus-modellen zullen in de VS (Iowa) worden geproduceerd, en de Indiase FTR in de VS en Polen.

De Scout Rogue lijkt het enige nieuwe Indian-model voor 2022 te zijn. Maar het is al bekend dat de Challenger met het PowerPlus-blok binnenkort gezelschap krijgt van de nieuwe Pursuit in de Dark Horse- en Limited-varianten.

2022 Indian Scout Rogue
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image