13 C
Nederland
dinsdag 16 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Indian Challenger Dark Horse Jack Daniel’s limited edition

De een is Amerika’s langstlopende – ’t is maar hoe je rekent – motorfietsenfabrikant, de ander is Amerika’s eerste geregistreerde distilleerderij: voor het zesde achtereenvolgende jaar vernieuwen ze het partnerschap dat de Challenger Dark Horse een exclusieve kleurstelling geeft. Slechts 107 stuks met een prijs van $36.999 per stuk zijn ze vanaf 20 oktober te bestellen.

De twee Amerikaanse merken, Indian Motorcycle en Jack Daniel’s, zetten voor het zesde opeenvolgende jaar hun partnerschap voort waarbij ze samen met Klock Werks Kustom Cycles voor een speciale versie van een Indian model tekenen. Vorig jaar was het de Roadmaster Dark Horse die de hoofdrol speelde, dit jaar is gekozen voor de Challenger Dark Horse Bagger, uitgerust met de vloeistofgekoelde PowerPlus-V-twin die 122 pk levert en een maximumkoppel heeft van 178 Nm.

Indian Motorcycle introduceert eFTR Mini elektrische jeugdfiets

400-watt Power Band Audio-multimediasysteem

Er zijn geen technische wijzigingen, maar wel een speciale Whisky Pearl-livery, tal van themadetails zoals het zadel, de kleppendeksels, de luchtfilterkast en de voetsteunen voor bestuurder en passagier. De uitrusting blijft ongewijzigd, met onder meer de adaptieve led-koplampen van de Pathfinder, het 7-inch tft-infotainmentsysteem dat de Ride Command-boordcomputer met geïntegreerde satellietnavigatie bedient en het 400-watt Power Band Audio-multimediasysteem. Het elektronische pakket omvat het Smart Lean Technology-systeem – dat gebruik maakt van ride-by-wire en de IMU van Bosch – om ABS, tractiecontrole met bochtenfunctionaliteit en motorrem bij gasafsluiten kan controleren.

De Jack Daniel’s Limited Edition Indian Challenger Dark Horse kan vanaf 20 oktober bij de Amerikaanse dealers worden besteld. Of ze ook beschikbaar komen in Europa, is nog niet bevestigd. In ieder geval zullen slechts 107 stuks worden geproduceerd en te koop worden aangeboden voor een prijs van 36.999 dollar. In Nederland zijn de Challenger Dark Horse en Limited te koop voor 36.590 euro.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen