zaterdag 24 februari 2024

2023 Benelli 752S: de naked bike waarmee Benelli de markt wil bestormen

De 2023 Benelli 752S presenteert zich op de markt met een vernieuwd uiterlijk dankzij nieuwe graphics die zijn sportieve karakter versterken en met enkele technische wijzigingen die zijn prestaties en veelzijdigheid verbeteren. Compact, dynamisch, met een concreet en modern design, de 752S is de motor die ontworpen is om de instincten van elke rijder te bevredigen.

Benelli werkt aan een nieuw 799cc-blok met 95 pk

Het frame, een imposant buizenstelsel met stalen platen, omarmt de vloeistofgekoelde Benelli-viertaktmotor van 754 cc met Euro 5-conforme tweecilinder. Het vermogen en maximumkoppel bedragen 76 pk (56 kW) bij 8500 tpm en 67 Nm bij 6500 tpm, voor een constante en progressieve stuwkracht die (volgens de fabrikant) zelfs de minst ervaren rijder nooit in moeilijkheden kan brengen.

De focus op veiligheid en prestaties wordt bevestigd door het Brembo-remsysteem, met een semi-zwevende schijf aan de voorzijde met een diameter van 320 mm en een radiale monobloc-remklauw met vier zuigers en ABS, en een remschijf aan de achterzijde met een diameter van 260 mm en een remklauw met twee zuigers en ABS. Op de 17-inch aluminium velgen passen 120/70-17 en 180/55-17 banden. De brandstoftank heeft een inhoud van 14,5 liter. Het TFT-display met twee modi, met automatische dag/nachtomschakeling, voor een perfecte informatieaflezing onder alle omstandigheden, en een full-led koplampunit met een modern en dynamisch design maken het plaatje compleet. De 2023 Benelli 752S, leverbaar in zwart en groen. De prijs voor de Nederlandse markt is nog niet bekend.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen