dinsdag 27 februari 2024

2023 Ducati Streetfighter V4 SP2 leidt bijgewerkte Streetfighter V4-line-up

Op 20 oktober 2022 onthulde Ducati World Premiere Episode 5 officieel de 2023 Streetfighter V4-line-up. Als je de Panigale V4 leuk vindt, maar je geeft de voorkeur aan een naakte versie met een hoog, breed stuur, dan moet de Streetfighter V4-familie zeker je aandacht krijgen.

Naarmate de 2023 Ducati Panigale V4-familie evolueerde, evolueerde ook de Streetfighter V4. Wat is er veranderd? Ten eerste is de vernieuwde tank van de Panigale V4 ook aanwezig op de naakte versie. Naast een betere ergonomische ondersteuning voor rijders die zich eromheen willen wikkelen terwijl ze door de bochten scheuren, kan de nieuwe tank 17 liter brandstof bevatten.

Uit voorraad wordt de 2023 Ducati Streetfighter V4 geleverd als een monoposto model, met duozadel en voetsteunen als optie. Matzwarte accenten worden gebruikt om de agressieve styling van de motorfiets te accentueren en hij zal beschikbaar zijn in zowel Ducati Rosso Red als in een nieuwe matgrijze Nera-kleurstelling. Beide zijn voorzien van graphics geïnspireerd op de 2023 Panigale V4.

De 2023 Ducati Streetfighter V4 wordt aangedreven door de 1103cc-Desmosedici Stradale. Hij is uitgerust met een nieuwe demper die volgens Ducati de tegendruk vermindert en de prestaties optimaliseert. De officiële vermogenscijfers zijn 208 pk bij 13.500 tpm en 123 newtonmeter-koppel bij 9.500 tpm. Verder zegt Ducati dat 70 procent van het totale koppel al beschikbaar is bij 4.000 tpm.

Net als de 2023 Panigale V4 krijgt de 2023 Streetfighter V4 vier vermogensstanden: Full, High, Medium en Low. Zowel Full als Low zijn geheel nieuwe opties voor de 2023, terwijl de twee middelste standen zijn herzien. De rijmodi in 2023 zijn Wet, Race en Road.

Deze verscheidenheid aan modi is gebaseerd op een vernieuwde Ducati elektronica voor rijdersondersteuning in 2023. Ducati heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Ducati Quick Shift-functie te verbeteren, waardoor de rijervaring zowel op de weg als op het circuit wordt verbeterd.

Daarnaast krijgt de 2023 Streetfighter V4 de geheel nieuwe Info Mode Track Evo display-optie, die werd geïntroduceerd op de 2023 Panigale V4. Deze displaymodus brengt direct een breed scala aan informatie binnen handbereik van de rijder, zodat hij in één oogopslag alle belangrijke details kan zien terwijl hij werkt aan het verbeteren van zijn rondetijden op het circuit.

Qua chassis zit het scharnierpunt van de swingarm vier millimeter hoger dan op het 2022-model. Volgens Ducati verbetert dit het anti-squat effect, oftewel de neiging van de motor om achterover te zakken bij acceleratie. Het is ook bedoeld om de stabiliteit aan de voorkant te verbeteren bij alle soorten ritten, met een betere gewichtsverdeling op het voorwiel. 

De 2023 Ducati Streetfighter V4 wordt geleverd met Pirelli Diablo Rosso IV Corsa banden. Als je kiest voor de Streetfighter V4 S, krijg je ook gesmede aluminium Marchesini-wielen, een volledig actieve Öhlins-vering en stuurdemper en een lithium accu die 1,7 kilogram van het gewicht van het 2022 model aftrekt.

Ducati 750SS uit 1974 levert vermogen op

2023 Ducati Streetfighter V4 SP2

De 2023 Ducati Streetfighter V4 SP2 profiteert van alle updates van de Streetfighter V4 en V4 S, maar voegt nog meer prestaties toe aan deze speciale, genummerde editie. Gedeelde vijfspaaks koolstofvezel-wielen zien er niet alleen cool uit; ze verminderen ook de onafgeveerde massa en resulteren in een beter rijgedrag, aldus Ducati. Ze wegen 1,4 kilogram minder dan de gesmede aluminium exemplaren op de V4 S.

Hoe zit het met de vering? Nogmaals, het is Öhlins en het is identiek aan die van de Panigale V4. Daarnaast krijgt de 2023 Ducati Streetfighter V4 SP2 de STM-EVO SBK droge koppeling, met standaard een carbon-fiber koppelingsdeksel. Let op: deze is alleen bedoeld voor circuitgebruik. De SP2 krijgt ook Brembo Stylema R-remklauwen en verstelbare voetsteunen van billet aluminium.

De 2023 Ducati Streetfighter V4 SP2 komt in één kleurstelling, die Ducati fans al kennen en liefhebben: Winter Test Livery. Dat omvat het prachtige zichtbare geborstelde aluminium op de tank, samen met de zorgvuldig geplaatste rode, witte en zwarte accenten elders op de motorfiets.

Houd er rekening mee dat de Streetfighter V4 SP2 mogelijk niet in alle markten beschikbaar is, of met alle uitrusting die in Ducati’s presentatie wordt besproken. Voor de meest nauwkeurige informatie over wat beschikbaar is in Nederland, kun je het beste contact opnemen met je lokale Ducati dealer met eventuele vragen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen