maandag 4 december 2023

2023 Kawasaki H2 SX SE krijgt smakelijke update: Auto Hi Beam

Het is 1 februari 2023 en Kawasaki heeft zojuist de laatste update van zijn vlaggenschip Ninja H2 SX SE geïntroduceerd. Gezien de aanzienlijke upgrades die het nu al indrukwekkende supercharged beest kreeg voor modeljaar 2022, zou het feit dat de 2023-motorfiets een automatische grootlichtfunctie toevoegt aan de enorme hoeveelheid functies waarschijnlijk niet als een grote verrassing moeten komen. Zie het daarom juist als de kers op de toch al zo smakelijke taart.

Wat is een automatisch grootlicht? Volgens Team Green maakt het gebruik van een camerasensor onderaan de voorruit van de H2 SX SE om de helderheid van het omringende licht te beoordelen. Zo beslist het wanneer en waar het moet worden in- of uitgeschakeld. Bestuurders kunnen het systeem desgewenst zelf bedienen via een instelling op het dashboard of met de PASS-knop links op het stuur.

Deze ene, kleine update lijkt misschien wat weinig, maar om eerlijk te zijn was 2022 een belangrijk jaar voor de H2 SX SE. Kawasaki introduceerde toen het Advanced Rider Assist System (ARAS) met adaptieve cruise control, waarschuwing voor frontale botsing en dodehoekdetectie, LED-verlichting, een 6,5-inch TFT-display in full-color, een bandenspanningscontrolesysteem, een remhulpsysteem en een sleutelhanger met afstandsbediening.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image