maandag 27 mei 2024

2023 Yamaha MT-07 verkrijgbaar in twee versies

Yamaha vernieuwt zijn naked gamma voor 2023. De familie is verrijkt met high-spec versies van de MT-07 en MT-125 modellen, die zich samen met de MT-07 Pure bij de Yamaha-bestseller voegen.

Weinig maar gerichte veranderingen voor de motorfiets die al een decennium lang een verkooptopper is. De Yamaha MT-07 behoudt het minimalistische design, koppelrijke motor en het wendbare, compacte chassis dat het model zo succesvol maakte.

Voor 2023 krijgt de Japanse naked een geheel nieuw instrumentarium met een 5-inch TFT-kleurenscherm en twee thema’s om uit te kiezen: Street en Touring. Het Street-thema heeft een moderne lay-out met een toerenteller in staafvorm, een digitale snelheidsmeter en een versnellingsindicator. Het Touring-thema heeft een ronde toerenteller in analoge stijl rechts op het scherm en een digitale snelheidsmeter links.

Speciale Yamaha R1 voor z’n 25e verjaardag?

Door de Yamaha MyRide-app te downloaden op je smartphone, kun je via Bluetooth verbinding maken met de Communication Control Unit van de MT-07 2023 en inkomende oproepen en berichtmeldingen bekijken op het nieuwe TFT-instrumentarium.

Eenmaal geconfigureerd kan het systeem je ook informeren over eventuele technische problemen en een e-mailbericht sturen naar een motordealer of een ander door jou opgegeven contactpersoon. De Yamaha MT-07 2023 is standaard voorbereid op installatie van de optionele quick shifter.

Kleuren en levering

De MT-07 2023 en 35 kW-versie zijn vanaf februari 2023 verkrijgbaar de Yamaha-dealer. De aangeboden kleuren zijn Cyan Storm, Icon Blue en Tech Black.

Yamaha MT-07 Pure

Het is de winnende formule die Yamaha’s Hyper Naked de afgelopen 10 jaar zo succesvol heeft gemaakt: gewicht. Voor 2023 biedt Yamaha ook de MT-07 Pure aan.

De MT-07 Pure, verkrijgbaar in een 54 kW- en 35 kW-versie, is de opvolger van het 2022 model (met LCD-instrumentarium) en biedt prijsbewuste motorrijders en degenen die de MT-07 zakelijk gebruiken, zoals rijscholen, de kans om waar voor je investering te kopen.

Kleuren en levering

De MT-07 Pure wordt aangeboden in Yamaha Black en is vanaf januari 2023 verkrijgbaar bij de Yamaha-dealer.

Yamaha MT-125: TFT-display en tractioncontrol

De MT-125 is populair bij een breed scala aan klanten, van jonge rijders met een A1-rijbewijs tot meer ervaren rijders die op zoek zijn naar een leuke, lichtgewicht motorfiets.

Zo komt er een nieuw 5-inch TFT-kleureninstrument met smartphone-connectiviteit. Het systeem is hetzelfde als op de nieuwe MT-07, maar met slechts één thema beschikbaar: Street.

Na het downloaden van de Yamaha MyRide-app op de smartphone en het koppelen ervan met de Communication Control Unit van de MT-125, kun je inkomende oproepen, e-mails en berichtmeldingen op het kleurenscherm bekijken. De app maakt niet alleen smartphone-connectiviteit mogelijk, maar voegt nog een andere functie toe, namelijk het registreren van allerlei gegevens tijdens elke rit, zodat je routes en andere informatie over de prestaties van de motorfiets kan analyseren.

Ook het tractiecontrolesysteem is nieuw en biedt een nog hoger niveau van veiligheid en controle.

Kleuren en levering

De MT-125 blijft leverbaar in Cyan Storm, Icon Blue en Tech Black en is vanaf mei 2023 verkrijgbaar bij de officiële Yamaha-dealer.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen