dinsdag 16 april 2024

2024 Aprilia RS 457: baanbrekende sportmotor voor jonge motorrijders

Aprilia heeft hun nieuwste sportmotor, de RS 457, onthuld, waarmee ze hun RS-familie uitbreiden. Deze motor is speciaal ontworpen voor jonge motorrijders en biedt zowel op de weg als op het circuit een uitstekende prestatie. Wat de RS 457 onderscheidt, is zijn lage gewicht en de hoogst mogelijke vermogen-gewichtsverhouding voor een motorfiets die je met een A2-rijbewijs mag besturen. Bovendien is de bediening eenvoudig en is de motor uitgerust met geavanceerde technologie.

Het Aprilia All Stars event is terug: 8 juni 2024 in Misano, Italië

De RS 457 is niet alleen een technologische vooruitgang voor Aprilia, maar ook een historische stap. Met deze nieuwe tweecilinder sportmotor kan Aprilia nieuwe doelgroepen en markten aanspreken en voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar efficiënte en baanbrekende motorfietsen op het gebied van technologie en design.

Enkele belangrijke kenmerken van de RS 457 zijn onder andere de krachtige tweecilindermotor, die wordt aangedreven door een moderne vloeistofgekoelde parallel-twin met dubbele nokkenas en vier kleppen per cilinder. Deze motor levert een vermogen van 35 kW, het maximale vermogen voor een motorfiets die met een A2-rijbewijs bestuurd mag worden.

2024 Aprilia RS 457

Daarnaast heeft de RS 457 een lichtgewicht en innovatief aluminium frame, wat zorgt voor maximale controle en dynamische prestaties. Met een drooggewicht van 159 kg en een gevuld gewicht van 175 kg, biedt de motor een uitgebalanceerde en responsieve rijervaring.

De RS 457 is ook uitgerust met geavanceerde elektronica, zoals een Ride-by-Wire-systeem met drie rijmodi (ECO, SPORT en RAIN), instelbare ATC (Aprilia Traction Control) en een twee-kanaals ABS-systeem. Dit zorgt voor een veilige en gepersonaliseerde rijervaring in verschillende omstandigheden.

Wat betreft het uiterlijk, is de RS 457 verkrijgbaar in drie opvallende kleurstellingen. De Racing Stripes-kleurstelling combineert zwart, rood en violet en doet denken aan de kleuren van de Aprilia RS-GP-machines die meedoen aan het MotoGP-wereldkampioenschap. De andere twee kleurenschema’s, Prismatic Dark en Opalescent Light, zijn ook zeer opvallend en hebben rode velgen en sportieve details in felrood.

De nieuwe Aprilia RS 457 is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €8.199.

2024 Aprilia RS 457
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen