dinsdag 16 juli 2024

2024 Yamaha MT-09: geraffineerd nieuw uiterlijk en intelligente technologie

De Yamaha MT-09 heeft altijd al indruk gemaakt met zijn donkere en mysterieuze esthetiek en zelfverzekerde prestaties. Nu viert de MT-09 zijn 10e verjaardag met een uitgebreid nieuw ontwerp dat gericht is op het versterken van het gevoel van ‘koppelrijke acceleratie’.

Geboren icoon: De nieuwe 2024 Yamaha XSR900 GP

Het nieuwe ontwerp van de 2024 MT-09 is gebaseerd op het concept van ‘3D Riding’, geïnspireerd door Yamaha’s motorcrossmotoren. Het kuipwerk is vernieuwd en bevat onder andere een compactere LED-koplamp en een gemodificeerde brandstoftank. Het zadel is gescheiden in een bestuurders- en duozadel voor meer vrijheid en comfort. Daarnaast zijn er details zoals nieuwe rem- en schakelpedalen voor soepel schakelen.

Naast het verbeterde ontwerp is ook de rijpositie van de MT-09 verder aangepast voor een nog betere ervaring. Aanpassingen aan het stuur, de voetsteunen en het zadel zorgen voor optimaal comfort en controle. Bovendien is het geluid van de CP3-motor versterkt, waardoor de rijervaring nog intenser wordt.

Wat betreft technologie biedt de MT-09 indrukwekkende functies. Het 5-inch TFT-kleurenscherm met smartphone-connectiviteit en navigatie via de MyRide Link app zorgen voor een geavanceerde gebruikerservaring. Daarnaast beschikt de motor over cruisecontrol, soft-click richtingaanwijzers en een quickshifter van de 3e generatie.

Yamaha heeft ook Yamaha Ride Control (YRC) instellingen toegevoegd aan de MT-09, waardoor bestuurders de vermogenskarakteristieken van de motor kunnen aanpassen aan verschillende omstandigheden. Met geavanceerde technologieën zoals een zesassige IMU, Brembo radiale hoofdcilinder en volledig instelbare vering biedt de Yamaha MT-09 goede prestaties en controle.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen