23e Peelrandrit Handel

Op de laatste zondag van oktober, 30 oktober, houdt MC de Peelrijders uit Handel voor de 23e keer haar jaarlijkse offroadrit. Dat wordt er weer eentje met heel weinig verharde weg op een route van ruim 40 kilometer met zandpaden, bospaden, maisvelden, kruipdoor-sluipdoor,  een zandafgraving en mogelijk nog andere verrassingen. Er wordt gereden volgens het MON- reglement.

Het vertrek is net als voorgaande jaren vanaf De Fuik (voor navigatie: Oude Domptweg, Handel). Dit is langs de provinciale weg Gemert/Elsendorp (N272). Inschrijven kan daar tussen 08.00 en 10.30 uur. Starten is mogelijk vanaf 9.30 uur.  Deelnemers uit de buurt kunnen zich al op zaterdag (met motor) melden tussen 18.30-19.30 uur. Dat voorkomt wachten op zondagmorgen. Hoeveel ronden je wil rijden bepaal je zelf maar de laatste start is om 14.30 uur.

Het inschrijfgeld voor deze drukst bezochte offroadrit van Nederland bedraagt 25 euro plus 15 euro (was 10 euro) voor een MON-dagverzekering. Mensen met een MON trainings-, offroad- of startlicentie hoeven geen dagverzekering te kopen. Het inschrijfformulier en het dagverzekeringsformulier kun je downloaden via www.peelrijders.nl. Quadrijders kunnen alleen deelnemen na voorinschrijving via de site www.peelrjiders.nl. Er is een limiet 100 quads gesteld.

Het spreekt voor zich dat van elke deelnemer wordt geëist dat het materiaal en de papierwinkel (verzekering, kenteken en dergelijke) in orde is. Op het geluid zal worden gecontroleerd. Voorgaande jaren voerde de politie op de route geluidkeuringen uit. Houd daar nu ook rekening mee. Er mogen géén rijnummers op de motoren zitten.

Deelnemers die het niet zo nauw nemen met de te volgen route of die een motor hebben die teveel herrie maakt raden we aan om thuis te blijven. Alle andere genopte motormannen (en vrouwen) zijn meer dan welkom. Voor quads gelden beperkingen omdat ze niet overal op de route kunnen komen.

Heb je nog brandende vragen, stel die dan via de website: www.peelrijders.nl. Je krijgt dan snel antwoord.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.