13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

24 februari: introductie Zero SR/S, een gestroomlijnde sportmotor

Op dit moment is alleen de introductie – MotorNL is erbij – bekend en hebben we een rokerig gifje van de nieuwe Zero. Toch is het niet zo moeilijk om in te schatten waar wij volgende maand op gaan rijden.

Op 24 februari rijdt MotorNL op de nieuwe Zero SR/S

Met een slag om de arm – je weet immers nooit zeker – is de SR/S gebaseerd op de onlangs uitgebrachte naked SR/F. Het zou zelf goed kunnen dat de SR/S een volwaardige versie van de SR/F is. Als dat zo is, mag je rekenen op soortgelijke prestaties.

De Zero SR/S met de ZF75-10 aandrijving inclusief standaard accupakket van 12,6 kWh zou een actieradius hebben van zo’n 130 km bij 113 km/u, 110 pk @ 5.000 tpm en 190 Nm over het hele toerenbereik. Ga je voor het ZF14.4 accupakket is een actieradius mogelijk tot 320 km. De acceleratiecijfers liegen er niet om: van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden. Prijs: reken op ver boven de 20k.

Klik hier voor info over alle Zero modellen.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen