24 februari: introductie Zero SR/S, een gestroomlijnde sportmotor

Op dit moment is alleen de introductie – MotorNL is erbij – bekend en hebben we een rokerig gifje van de nieuwe Zero. Toch is het niet zo moeilijk om in te schatten waar wij volgende maand op gaan rijden.

Op 24 februari rijdt MotorNL op de nieuwe Zero SR/S

Met een slag om de arm – je weet immers nooit zeker – is de SR/S gebaseerd op de onlangs uitgebrachte naked SR/F. Het zou zelf goed kunnen dat de SR/S een volwaardige versie van de SR/F is. Als dat zo is, mag je rekenen op soortgelijke prestaties.

De Zero SR/S met de ZF75-10 aandrijving inclusief standaard accupakket van 12,6 kWh zou een actieradius hebben van zo’n 130 km bij 113 km/u, 110 pk @ 5.000 tpm en 190 Nm over het hele toerenbereik. Ga je voor het ZF14.4 accupakket is een actieradius mogelijk tot 320 km. De acceleratiecijfers liegen er niet om: van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden. Prijs: reken op ver boven de 20k.

Klik hier voor info over alle Zero modellen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?