24-uurs Solexrace

Volgend weekend is het zover, de vierde editie van de 24-uurs Solexrace. Plankgas door twee cafés en een stierenstal, in de bossen van Heeswijk-Dinther. De 125 deelnemende teams proberen binnen 24 uur met een originele Solex zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Ze worden daarbij per kilometer gesponsord en de opbrengsten daarvan zijn ook dit jaar weer voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Met een driedaags muziekprogramma en een camping is de race uitgegroeid tot een ‘keigezellig en drukbezocht festival’.

Op vrijdag 20 augustus gaan de deuren om 18.00 uur open, om 20.00 uur trappen Buurman en Buurman af met hun pakkende 70’s-80’s-90’s muziekspektakel. Daarna is de beurt aan Balkan Boris en Pete Piper, gevolgd door The Party Animals. Op zaterdag voert DJ Dave vanaf 14.00 uur samen met presentator Dingeman Knaap de spanning op, tot om 16.00 uur het startschot klinkt.

Dan neemt de Herrie Davidson Band het stokje over, gevolgd door The Def Americans met hun Johnny Cash-covers. Voor de extra vrolijke noot zorgen daarna De Bierefluiters, die met een vette knipoog diverse hits in een ander jasje steken. Dan is het tijd voor de Rowwen Hèze-coverband ‘Bestel mè’, die op deze avond een Live-CD/DVD van hun optreden laten maken. De afsluiter van de zaterdagavond is de Brabantse Rock ’n Lollband WC Experience, met een speciaal optreden met vele bijzondere gastartiesten.

Bij het krieken van de zondag, als de Solexracers hun moeilijkste uren achter de rug hebben, slingert DJ Dave vanaf 9.00 uur zijn muziek weer de feesttent in. Rond 12.00 uur maakt hij plaats voor Valt in de Pikkers en om 13 uur knallen The Hot Studs over het podium. Mede-organisator WC Experience treedt daarna nog een keer op, nu in hun eigen vertrouwde bezetting waarmee ze het hele jaar door menig feest op z’n kop zetten. Om vijf uur is de prijsuitreiking en de overhandiging van de cheque aan KiKa met het bedrag dat door de deelnemers bijeengeracet is. Na de huldiging van de kampioenen sluit de band Plork en de Aannemers dit weekend bomvol muziek op een daverende manier helemaal af.

Voor meer info, online ticketverkoop en de regionale voorverkoopadressen: zie www.24uurssolexrace.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.