13 C
Nederland
zondag 29 mei 2022

Victory komt eraan

Polaris is een Amerikaans bedrijf dat zich wereldwijd naam heeft verworven op het gebied van ATV's en sneeuwscooters. Daarnaast is men in 1998 begonnen met de fabricage van Victory motoren. Na een moeizaam begin lijkt Victory, tegen alle economische verdrukking in de wereld in, toch voet aan de grond te krijgen. In Amerika breidt het dealernet zich gestaag uit en ook in Nederland zijn er al twee dealers (Alphen aan den Rijn en Den Bosch). Voor 2012 heeft Victory een aantal nieuwe modellen gepresenteerd en volgend jaar beleeft het jonge merk zijn derde lustrum. Uiteraard zal dat 15-jarig bestaan worden gevierd met enkele nieuwe modellen. Daarover later meer.

Het succes van Victory heeft de motorbouwers van Polaris verder aan het denken gezet. Velen hebben het eerder geprobeerd, maar nu willen zij ook het merk Indian nieuw leven inblazen. De eerste stap is vorig jaar gezet. Precies 110 jaar nadat Indian voor het eerst op de markt kwam (in 1901) is de productie weer opgestart. Polaris hoopt met Indian net als met Victory binnen enkele jaren al winstgevend te zijn.

Vooralsnog zijn deze nieuwe Amerikaanse merken nog geen grote concurrenten voor Harley-Davidson en de Honda Gold Wing. Maar daar wordt wel met heel veel inzet aan gewerkt.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen