Victory komt eraan

Polaris is een Amerikaans bedrijf dat zich wereldwijd naam heeft verworven op het gebied van ATV's en sneeuwscooters. Daarnaast is men in 1998 begonnen met de fabricage van Victory motoren. Na een moeizaam begin lijkt Victory, tegen alle economische verdrukking in de wereld in, toch voet aan de grond te krijgen. In Amerika breidt het dealernet zich gestaag uit en ook in Nederland zijn er al twee dealers (Alphen aan den Rijn en Den Bosch). Voor 2012 heeft Victory een aantal nieuwe modellen gepresenteerd en volgend jaar beleeft het jonge merk zijn derde lustrum. Uiteraard zal dat 15-jarig bestaan worden gevierd met enkele nieuwe modellen. Daarover later meer.

Het succes van Victory heeft de motorbouwers van Polaris verder aan het denken gezet. Velen hebben het eerder geprobeerd, maar nu willen zij ook het merk Indian nieuw leven inblazen. De eerste stap is vorig jaar gezet. Precies 110 jaar nadat Indian voor het eerst op de markt kwam (in 1901) is de productie weer opgestart. Polaris hoopt met Indian net als met Victory binnen enkele jaren al winstgevend te zijn.

Vooralsnog zijn deze nieuwe Amerikaanse merken nog geen grote concurrenten voor Harley-Davidson en de Honda Gold Wing. Maar daar wordt wel met heel veel inzet aan gewerkt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?

Neem een grote motor, plaats hem in een licht frame en verwijder daarna alle onnodige accessoires. Wat je overhoudt, is volgens Victory de formule voor de ‘modern American musclebike’. De Octane dus.