300 miljoen Honda-motoren

Wij hebben even moeite om het voor ons te zien, maar Honda blijkt eerder dit jaar haar 300.000.000e motorfiets te hebben geproduceerd. Gisteren werd er een officiële plechtigheid gehouden waar deze mijlpaal werd gevierd.

Honda heeft er 66 jaar over gedaan om dit aantal te bereiken. Het begon in 1949 met de Dream Type-D (foto), terwijl de 300-miljoenste een Goldwing blijkt te zijn. 

De geschiedenis van Honda’s motorfietsproductie begon in 1949 met de lancering van de massaproductie in Japan. De productie buiten Japan ging in 1963 van start in België en sindsdien heeft Honda zijn lokale productie uitgebreid naar vele landen, verspreid over de wereld. Honda verspreidde deze productie omdat ze motoren bij de klant wilden bouwen.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?