dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

300 miljoen Honda-motoren

Wij hebben even moeite om het voor ons te zien, maar Honda blijkt eerder dit jaar haar 300.000.000e motorfiets te hebben geproduceerd. Gisteren werd er een officiële plechtigheid gehouden waar deze mijlpaal werd gevierd.

Honda heeft er 66 jaar over gedaan om dit aantal te bereiken. Het begon in 1949 met de Dream Type-D (foto), terwijl de 300-miljoenste een Goldwing blijkt te zijn. 

De geschiedenis van Honda’s motorfietsproductie begon in 1949 met de lancering van de massaproductie in Japan. De productie buiten Japan ging in 1963 van start in België en sindsdien heeft Honda zijn lokale productie uitgebreid naar vele landen, verspreid over de wereld. Honda verspreidde deze productie omdat ze motoren bij de klant wilden bouwen.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen