13 C
Nederland
dinsdag 16 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

311 MV Agusta Superveloce AGO-specials: evenveel als zijn overwinningen

Ter gelegenheid van de GP Emilia-Romagna van afgelopen weekend heeft MV Agusta op het circuit van Misano de nieuwe special onthuld die is opgedragen aan Giacomo Agostini.

Het is de MV Agusta Superveloce AGO, een gelimiteerde editie gemaakt op basis van de F4 en F3 super sportmotoren. De motorfiets brengt hulde aan de talrijke overwinningen van de kampioen uit Bergamo.

Veertien van zijn vijftien wereldtitels (zeven in de 350-klasse en evenveel in de 500-klasse) behaalde Agostini op drie- en viercilinder MV’s. Tijdens zijn carrière won de kampioen uit Lovere 123 Grands Prix, in slechts 13 volledige seizoenen. Agostini heeft nog een record: 311 overwinningen in nationale kampioenschappen, internationale races en de Tourist Trophy.

De 311 Superveloce AGO’s worden gebouwd, genummerd en gecertificeerd, waarbij de eerste vijftien zullen worden gewijd aan de wereldtitels die door Giacomo Agostini werden gewonnen. Op Misano maakte de kampioen een ereronde met deze speciale versie.

De motorfiets is gebouwd op basis van de dit jaar vernieuwde Superveloce 800 en valt in één oogopslag op door zijn zilverrode kleurstelling met gele nummerplaten zoals op de MV 500-racemotoren.

Uiterlijk wijkt de AGO niet af van de huidige Superveloce, maar veel onderdelen van de bovenbouw zijn van koolstofvezel: zijkanten van de kuip, enkele zadelafdekking en schutbord onder het zadel, voorvleugelspoiler en achtervleugel, luchtuitlaten aan de zijkanten van de kuip, ketting- en achterbrugbescherming, genummerde plaat op de tank.

2022 MV Agusta Brutale 1000 Nurburgring: exclusief en beperkt leverbaar

Het chassis is versterkt met Öhlins-vering: Nix upside-down 43 mm voorvork, TTX36 monoshock en stuurdemper. De wielen zijn gespaakt zoals op de Superveloce S versie-en zijn gemaakt van gepolijst aluminium. Er is ook een nieuw ontworpen uitlaatpijp, een met Alcantara bekleed zadel, Agostini’s handtekening op de brandstoftank, CNC gefreesde tankdop met lederen riem op de achterkant van de tank, gesmede bovenste kroonplaat en een verhoogde en afgeronde kuipruit van plexiglas.

MV Agusta Superveloce AGO wordt geleverd met de Racing Kit die onder meer bestaat uit een matzwart Arrow-uitlaatsysteem met drie uitlaatpijpen (twee aan de rechterkant en één aan de linkerkant, zoals ook bij de beroemde driecilinder racemotoren), goedgekeurd voor gebruik op de weg en de regeleenheid met speciale mapping.

De prijs is vastgesteld vanaf € 32.100,- exclusief NL-belasting. De motorfiets is nu al te bestellen op de MV Agusta website.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen