vrijdag 3 februari 2023

Meer verkeer, minder file

Weggebruikers in Nederland hebben van mei tot en met augustus dit jaar 1,7 miljoen uur minder in de file gestaan dan in dezelfde periode vorig jaar. De filedruk nam met 3,5 procent af terwijl in deze periode meer verkeer op de weg was. Dat staat in de Publieksrapportage Rijkswegennet die minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en milieu naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De filedruk is vooral afgenomen door een betere doorstroming. De betere doorstroming komt doordat er de afgelopen periode op verschillende plaatsen wegen zijn verbreed. Door de openstellingen op de A2 en A12 is de reistijdvoor de weggebruiker zelfs flink verkort. Op de A12 tussen knooppunt Gouwe en knooppunt Oudenrijn is een extra rijstrook geopend waardoor de weggebruikers daar tien minuten sneller voorbij zijn.

Op de eerste plaats in de filetop-10 staat de A50 tussen de Waalbrug en Knooppunt Ewijk. Niet vreemd, hier wordt tot eind 2014 gewerkt aan de aanleg van extra rijstroken en de brug over de Waal. De files op de A4 ter hoogte van Leiden, zijn sterk verminderd doordat een deel van de extra rijstroken daar al is opengesteld.

Nog meer goed nieuws want tot 2014 legt Rijkswaterstaat 800 kilometer aan extra rijstroken en spitsstroken aan. Kortom, je moet steeds minder tussen de file doorrijden. Ideaal zeggen wij.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen