Meer verkeer, minder file

Weggebruikers in Nederland hebben van mei tot en met augustus dit jaar 1,7 miljoen uur minder in de file gestaan dan in dezelfde periode vorig jaar. De filedruk nam met 3,5 procent af terwijl in deze periode meer verkeer op de weg was. Dat staat in de Publieksrapportage Rijkswegennet die minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en milieu naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De filedruk is vooral afgenomen door een betere doorstroming. De betere doorstroming komt doordat er de afgelopen periode op verschillende plaatsen wegen zijn verbreed. Door de openstellingen op de A2 en A12 is de reistijdvoor de weggebruiker zelfs flink verkort. Op de A12 tussen knooppunt Gouwe en knooppunt Oudenrijn is een extra rijstrook geopend waardoor de weggebruikers daar tien minuten sneller voorbij zijn.

Op de eerste plaats in de filetop-10 staat de A50 tussen de Waalbrug en Knooppunt Ewijk. Niet vreemd, hier wordt tot eind 2014 gewerkt aan de aanleg van extra rijstroken en de brug over de Waal. De files op de A4 ter hoogte van Leiden, zijn sterk verminderd doordat een deel van de extra rijstroken daar al is opengesteld.

Nog meer goed nieuws want tot 2014 legt Rijkswaterstaat 800 kilometer aan extra rijstroken en spitsstroken aan. Kortom, je moet steeds minder tussen de file doorrijden. Ideaal zeggen wij.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.