zaterdag 22 juni 2024

5 accessoires om je motor te customizen

Natuurlijk kun je meteen grof met een haakse slijper beginnen… Maar dat hoeft uiteraard niet als je je motorfiets wilt customizen! Van knipperlichten met getint glas tot aan waanzinnig gave olievuldoppen; je kunt het zo gek maken (en dus ook zo duur maken) als je wilt.

LighTech – olievuldop

Het zijn vaak de kleine details die het echte verschil maken en daar zijn deze olievuldoppen van aluminium wellicht het allerbeste voorbeeld van. Verkrijgbaar in heel veel verschillende maten en kleuren, waardoor er altijd wel eentje past op/bij jouw motor. Deze dop is voorzien van gaatjes in de vleugels, zodat deze eventueel kan worden vastgezet met draad om losdraaien te voorkomen en hij heeft drie draaivleugels die er ook nog eens prachtig uitzien.

Prijsvanaf € 23,95
O.a. verkrijgbaar bijwww.mpartz.nl

Highsider – knipperlichten

Knipperlichten, richtingaanwijzers, pinkers of clignoteur… Hoe je ze ook noemt, een beetje customizer kan met de standaardvariant helemaal niets. Te groot en vooral vaak te lelijk, ook al doen motorfabrikanten nog zo hun best. Highsider heeft daar echter een oplossing voor met deze gave Little Bronx. Dit zijn mooie led-indicatoren met getint glas en – heel belangrijk – E-goedgekeurd, dus je hoeft je geen zorgen te maken mocht je een keer aan de kant worden gezet, omdat je net dat 60-zone-bordje hebt gemist. Nog mooier voordeel: ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Prijsvanaf € 89,95
O.a. verkrijgbaar bijwww.nr1motor.nl

Shin Yo – spiegels

Spiegels, nog zo iets! Natuurlijk zijn ze stiekem best wel handig – en bij het inrijden van een file zelfs van levensbelang –, maar mooi zijn ze vaak niet. Het kan gelukkig ook anders met deze Shin Yo-spiegel Superbike. Laat je bij deze naam vooral niet op het verkeerde been zetten, want deze spiegels hoeven uiteraard niet op een superbike. Sterker nog: juist niet zou je haast zeggen als je naar de vorm kijkt. Het zijn in dit geval bar-end spiegels, die je dus op je stuuruiteinden monteert. Leverbaar in alle kleuren, zolang het maar zwart is. En o ja, E-goedgekeurd.

Prijsvanaf € 19,95
O.a. verkrijgbaar bijwww.caferacerwebshop.com

LSL – rem- en koppelingsset

Met een LSL-hendel verander je niet alleen de looks, maar zorg je in veel gevallen ook voor veel beter afgestelde hendels, precies op maat voor jouw handen. Er zijn korte en lange versies, waarbij de langere variant ongeveer even lang is als het origineel. De andere versie is zo’n 3 centimeter korter en is daardoor enkel geschikt om met drie vingers te remmen, dan wel te koppelen. Test even goed wat je voorkeur is, en leef je daarna uit bij LSL. Neem er wel een avondje vrij voor, want de keuze is reuze! Onze persoonlijke favoriet is zonder twijfel de LSL-koppelingshendel Bow kort, hier te zien in antraciet, maar je kunt ook kiezen uit blauw, goud, groen, rood, zilver en zwart. Sterkte met kiezen!

Prijsvanaf € 99.95
O.a. verkrijgbaar bijwww.nr1motor.nl

GILLES

GILLES heeft zijn wortels liggen in de racerij en dan niet een beetje rondraggen voor de hobby op een donderdagmiddag, maar echt op wereldniveau. Een ongelukje in de racerij, maar helaas ook op straat, zit jammer genoeg in een klein hoekje. Natuurlijk kun je je motor vooraf daarvoor beschermen, maar de meeste valdoppen zijn weinig mooi. Tot je deze GILLES Frame-cover ziet, gemaakt van aluminium. Bescherming kan dus wel mooi zijn!

Prijsvanaf € 49,83
O.a. verkrijgbaarwww.goedhartmotoren.nl
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen