donderdag 22 februari 2024

Dat de Royal Enfield Himalayan 650 er komt is zeker

Een op het web uitgelekte infographic heeft onthuld wat de Royal Enfields van de toekomst zullen zijn. De Himalayan 650 is een zekerheid, die wordt gebouwd. Maar ook veel andere bekende modellen, zoals de HNTR, gaan in cilinderinhoud groeien.

Vloeistofgekoelde Royal Enfield 450cc-eencilinder gespot

Als Royal Enfield het idee had om hun plannen in grote geheimzinnigheid uit te voeren, is dat grandioos mislukt. Maar wij varen er wel bij, want een lek heeft een infographic prijsgegeven dat duidelijk laat zien wat de evolutie van het Royal Enfield-gamma zal zijn en dan met name rond de 650cc-parallell-twin. Dat wordt het lanceerplatform van veel andere modellen. De eerste bevestiging betreft een van de meest interessante modellen, namelijk de Himalayan. Die hebben we al gezien als productierijpprototype met een 450cc-vloeistofgekoelde eencilinder. Het model lijkt ook op het punt te staan de grote sprong te maken door het aantal cilinders te verdubbelen. De Indiase allrounder voegt zich dus bij de Super Meteor 650, maar zal dus niet de enige zijn.

De ‘belastende afbeelding’ toont in feite niet alleen de crossover, maar ook een andere reeks, vrij interessante motorfietsen. Als we het juist interpreteren, lijkt het erop dat er op basis van de Interceptor ook een HNTR 650 zou kunnen komen, maar ook een scrambler.

Wanneer komen ze aan? Dat is moeilijk te zeggen, maar zeker is, is dat Royal Enfield in de komende jaren luid van zich zal laten horen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen