maandag 28 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

8.000 km toeren door het Verenigd Koninkrijk voor minder dan 22 euro!

Curt Langan heeft zojuist in 21 dagen een rondreis van zo’n 8.000 km door het Verenigd Koninkrijk gemaakt, op de elektrische Zero S. Is dit het bewijs waar we op hebben gewacht dat je grote afstanden kunt afleggen op een elektrische motorfiets?

Zero heeft de afgelopen jaren een grote naam opgebouwd. Het merk heeft een reputatie opgebouwd als een van de beste opties voor motorrijders die de overstap naar elektrisch willen maken, zonder in te leveren op rijkwaliteit, prestaties en comfort. Maar voor veel motorrijders die twijfelen is er nog steeds een vraagteken over de praktische kant. Misschien zou dat niet zo moeten zijn.

Motor.NL zet platform Motormaatje.nl voort

Met een paar fabrieksaccessoires en praktische aanpassingen (waaronder een USB-laadcontactdoos en een gelzadel) deed Curt Langan in 21 dagen een rondje Verenigd Koninkrijk. Over zijn trip zegt Langan het volgende: ‘De oplaadinfrastructuur is er zeker. De opladers bevinden zich op afgelegen plaatsen, maar in de meeste steden heb je wel twee of drie oplaadpunten en een paar keer vond ik gloednieuwe palen die net waren geplaatst en nog niet eens op de apps stonden. Ik vond de Tesco-opladers, die gerund worden door Pod Point, de beste. Ze waren gemakkelijk te vinden, betrouwbaar en volledig gratis te gebruiken. Tijdens mijn hele reis heb ik maar één lader gevonden die defect was, en zelfs dan stond er een werkende naast.’

Curt voegt eraan toe: ‘Ik reed vooral op B-wegen en niet-geclassificeerde wegen. Meestal legde ik zo’n 200 kilometer tussen twee oplaadbeurten, hoewel ik in Cornwall op een dag 260 kilometer aflegde; dankzij de batterijregeneratie kon ik de heuvels afrijden.’ Het beste van de reis… de kosten. Door gebruik te maken van het gratis opladen bij supermarkten en op overnachtingsplaatsen, heeft Curt nog geen 22 euro uitgegeven aan ‘brandstof’.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen