80 procent boetes vanwege hardrijden

Uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau blijkt dat er in 2014 8.306.094 verkeersboetes zijn uitgedeeld. Daarvan waren er 6.730.442 voor snelheidsovertredingen, dat is tachtig procent van het totale aantal boetes.

Hoe veel het er ook zijn, het zijn er minder dan in 2013. Toen werden er nog 10.334.619 uitgedeeld. Een flinke daling dus, die we eigenlijk in juni al zagen aankomen. De daling heeft vooral te maken met falende trajectcontroles en het vervangen van vele flitspalen, waardoor ze enige tijd niet hebben gewerkt.

Naast snelheidsovertredingen zijn fout parkeren en het negeren van verkeerslichten de meest voorkomende uitgedeelde boetes. De meeste verkeersovertreders wonen trouwens in Almere. Inwoners van achttien jaar of ouder krijgen daar minstens 2,5 verkeersboetes per persoon.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.