13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

80 procent boetes vanwege hardrijden

Uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau blijkt dat er in 2014 8.306.094 verkeersboetes zijn uitgedeeld. Daarvan waren er 6.730.442 voor snelheidsovertredingen, dat is tachtig procent van het totale aantal boetes.

Hoe veel het er ook zijn, het zijn er minder dan in 2013. Toen werden er nog 10.334.619 uitgedeeld. Een flinke daling dus, die we eigenlijk in juni al zagen aankomen. De daling heeft vooral te maken met falende trajectcontroles en het vervangen van vele flitspalen, waardoor ze enige tijd niet hebben gewerkt.

Naast snelheidsovertredingen zijn fout parkeren en het negeren van verkeerslichten de meest voorkomende uitgedeelde boetes. De meeste verkeersovertreders wonen trouwens in Almere. Inwoners van achttien jaar of ouder krijgen daar minstens 2,5 verkeersboetes per persoon.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelRossi wint TT Assen
Volgend artikel142.000 TT-bezoekers

Gerelateerde artikelen