13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rossi wint TT Assen

Onder op tv het motorgeluid overstemmemd gejuich heeft Valentino de 85e TT van Assen gewonnen.
De publiekslieveling wist na lange tijd op zijn favoriete circuit de pole position te behalen en nam direct na aanvang van de race op overtuigende wijze de koppositie ferm in om die negentien ronden lang vast te houden. Hij werd in het wiel gezeten door Marc Márquez die absoluut een fenomenale race reed en Rossi uiteindelijk ook wist te passeren.

The Doctor hernam zijn koppositie na vier ronden als tweede te hebben gereden en gaf die niet meer uit handen. In de laatste ronde probeerde Márquez in de Geert Timmer-bocht met een heroïeke alles of niets actie de race naar zijn hand te zetten en kwam het tot een aanvaring, waarbij Rossi werd gekatapulteerd door de grindbak richting finish en Márquez tenauwernood op de baan wist te blijven om met een flink gat tweede te worden. Het gat naar derde man Jorge Lorenzo was echter nog groter, hij reed aan het eind met een achterstand van zo’n zeven seconden op de twee kemphanen een eenzame race.

 

Foto: 2SNAP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen