vrijdag 27 januari 2023

A2 wordt definitief 130 km/u in de avond

Foto: ANP

Het heeft even geduurd, maar vanaf vandaag zijn er geen obstakels meer om de snelheidslimiet te verhogen op de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen. In beide richtingen zal tussen 19:00 en 06:00 130 km/u gereden mogen worden, buiten die tijden geldt een limiet van 100 km/u. De Raad van State verklaarde vandaag dat de bezwaren die werden aangetekend tegen de snelheidsverhoging ongegrond zijn. 

Het besluit van vandaag beëindigd een hoofdpijndossier van het ministerie van Infrastructuur en Millieu. Al sinds 2012 stuit het plan om het traject tussen Vinkeveen en Maarssen in de avond en nacht te veranderen naar 130-zone op veel weerstand. Zo spanden een aantal inwoners van Maarssen samen met de gemeentes De Ronde Venen en Stichtse Vecht een rechtzaak aan. Redenen die werden aangevoerd waren onder andere dat minister Schultz een uitgebreider onderzoek had moeten doen naar de effecten op natuur en milieu voordat een verkeersbesluit genomen kon worden. De zaak werd afgewezen en een paar maanden later nog eens toen de partijen in hoger beroep gingen. Nu het ook door de Raad van State is afgewezen rest er geen verdere mogelijkheid om in hoger beroep te gaan.

Het lijkt erop dat het ministerie deze uitsproek al voelde aankomen omdat vorige maand al werd gemeld – in antwoord op kamervragen -dat vanaf volgend jaar ook overdag de snelheidslimiet naar 130 wordt opgeschroefd. Voordat die maatregel ingevoerd kan worden moet er wel eerst een stillere laag asfalt worden aangebracht.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen