Ook 130 km/u op A2

Volgend jaar wordt er (eindelijk) 130 km/u toegestaan op de A2. Eerst moet er groot onderhoud worden gepleegd, aldus Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur). Zij gaf dit antwoord op Kamervragen woensdag. Wie wel eens op de A2 rijdt, weet dat je behoorlijk je best moet doen om de maximumsnelheid van 100 km/u aan te houden. ‘Even snel erlangs’ met de motor zat er niet in. De A2 was dan ook ‘berucht’ als het ging om het krijgen van een boete.

Het wachten is eerst op het aanleggen van ‘extra stil asfalt’. Dit zou op vier van de vijf rijbanen komen om de grootste hinder voor deze maximumsnelheid weg te nemen. Nu mag alleen 130 worden gereden op bepaalde gedeeltes en tijdens bepaalde tijden (in de nacht). De minister wacht met het aankondiging van deze snelheidsverhoging niet op het bezwaar dat gemeenten aantekenden tegen het rijden van 130 km/u in de nacht.

Foto: Google

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.