13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

A4 bij Leiderdorp flessenhals 2011

De Brug over de Oude Rijn in de A4 richting Delft was in 2011, net als een jaar eerder, het grootste fileknelpunt. In 2011 gingen daar naar schatting ruim 1,6 miljoen uren verloren omdat slechts twee rijstroken beschikbaar zijn. Daarmee was de filedruk op die locatie bijna acht procent groter dan een jaar eerder.

In februari, wanneer het nieuwe aquaduct onder de Oude Rijn in gebruik wordt genomen, zal het knelpunt grotendeels zijn verholpen. Het verkeer gaat dan over drie (versmalde) rijstroken per rijrichting, totdat ook het andere deel van het aquaduct gereed is.

Traditiegetrouw maakt de VerkeersInformatieDienst op 1 januari de filestatistieken over het voorgaande jaar bekend. Het geringe aantal files in de laatste dagen van het jaar zal de top-10 van fileknelpunten echter niet meer veranderen, zo is de verwachting.

Op 1 januari verschijnt ook een nadere analyse van 2011 als filejaar. Voorlopig staat de teller wat betreft de filedruk in de top-10 op een daling van ruim dertien procent ten opzichte van 2010. Over heel Nederland daalde de filedruk nog meer, met 24,2 procent.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen