13 C
Nederland
woensdag 29 juni 2022

A74 geopend

Iets ten zuiden van Venlo is de A74 geopend, een nieuwe verbinding tussen de A73 en Duitsland. Minister Schultz van Haegen en haar Duitse collega Ramsauer hebben de opening verricht. De A74 is een nieuwe belangrijke schakel tussen de Randstad en het Ruhrgebied, zegt Rijkswaterstaat.

De nieuwe snelweg is aangelegd om het verkeer door Venlo te ontlasten en om tijdwinst te kunnen boeken. Omwonenden hebben tot de hoogste rechter geprobeerd de aanleg tegen te houden, maar dat is niet gelukt.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu: "Het was ook hard nodig want vandaag wordt ook de Floriade geopend. En daar worden zo’n twee miljoen bezoekers verwacht. Ook vanuit Duitsland. Het is heel fijn dat er nu een goede verbinding is tussen de Duitse A61 en de Nederlandse A74." Sinds donderdagochtend kan het verkeer gebruik maken van de fonkelnieuwe weg.

Bron: NOS en BNR
Foto: ANP

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen