A74 geopend

Iets ten zuiden van Venlo is de A74 geopend, een nieuwe verbinding tussen de A73 en Duitsland. Minister Schultz van Haegen en haar Duitse collega Ramsauer hebben de opening verricht. De A74 is een nieuwe belangrijke schakel tussen de Randstad en het Ruhrgebied, zegt Rijkswaterstaat.

De nieuwe snelweg is aangelegd om het verkeer door Venlo te ontlasten en om tijdwinst te kunnen boeken. Omwonenden hebben tot de hoogste rechter geprobeerd de aanleg tegen te houden, maar dat is niet gelukt.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu: "Het was ook hard nodig want vandaag wordt ook de Floriade geopend. En daar worden zo’n twee miljoen bezoekers verwacht. Ook vanuit Duitsland. Het is heel fijn dat er nu een goede verbinding is tussen de Duitse A61 en de Nederlandse A74." Sinds donderdagochtend kan het verkeer gebruik maken van de fonkelnieuwe weg.

Bron: NOS en BNR
Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.