13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Zwarte Cross overweegt uitbereiding

De organisatie van het Zwarte Cross Festival, Feestfabriek Alles Komt Goed, overweegt om het jaarlijkse driedaagse evenement uit te breiden naar een zevendaags evenement. “We hebben van de campingbezoekers het verzoek gekregen om de duur het festival langer te maken”, aldus festivaldirectrice Tante Rikie.

“Voor de meeste campingbezoekers is de Zwarte Cross hun vakantie en daarom is vier dagen in hun ogen te kort. Dat kan ik mij goed voorstellen, want ik ga zelf ook geen vier dagen op vakantie!” Er zijn al andere festivals, onder andere Sziget en Kazantip, die zeven dagen of zelfs langer duren. Het Zwarte Cross Festival zou hiermee het eerste zevendaagse festival met camping van Nederland worden.

Op dit moment onderzoekt de organisatie de mogelijkheden van uitbreiding naar een zevendaags evenement. In verband met overleg met de autoriteiten zal dit op zijn vroegst in 2013 te realiseren zijn. Naast het plezier voor de campingbezoekers heeft de uitbreiding ook andere voordelen voor zowel organisatie als bezoeker.

De vaste kosten zijn op deze manier over meerdere dagen te verdelen en dit komt de prijs van een kaartje ten goede. Daarnaast wordt de kans op files stukken kleiner, omdat de vervoersstroom wordt verdeeld over een week. “En de kans op mooi weer tijdens de Zwarte Cross wordt ook veel groter!”, lacht de festivaldirectrice.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelA74 geopend
Volgend artikelPaasshow bij MotoPort

Gerelateerde artikelen