13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

Aan de slag met gezamenlijke droom

Het is nooit saai als je een Grand Prix-team runt. Daar kunnen ze in het Drentse Dwingeloo over meepraten. In zijn achtste WK-seizoen ging RW Racing GP een volledig nieuw en vooral spannend project aan met framebouwer NTS. 

Jarno Janssen, teammanager van RW Racing GP, legt uit hoe dat project begon. ‘Iemand binnen Honda gaf me halverwege vorig jaar een tip over het feit dat NTS graag de overstap naar het WK wilde maken’, vertelt hij. ‘Al vrij snel daarna besloot ik om samen met Hans Spaan (chef-monteur bij het team; red.) naar Valencia te gaan om eens een bezoek te brengen aan NTS.’ Tijdens de vierde ronde voor het Europees kampioenschap Moto2 raken de twee oud-coureurs in gesprek met de verantwoordelijken van NTS, een Japans metaalbewerkingsbedrijf dat zich toespitst op het fabriceren van prototypen. ‘Om eerlijk te zijn: op dat moment wisten we nog helemaal niet of we dat avontuur met NTS wilden aangaan. We zagen daar een hoop plussen, maar ook zeker de nodige minnen.’ 

Anderhalve maand later, tussen de Grand Prix van Oostenrijk en die van Groot-Brittannië, is er een volgend gesprek, ditmaal op het kantoor van Geo Technology, de Europese sparringpartner van NTS. ‘Daar hebben we er een klap opgegeven. Samen het avontuur aangaan om ervoor te zorgen dat NTS hogerop komt, is in elk geval het doel. NTS wil uiteindelijk een belangrijke speler in de Moto2 worden, iets wat wij natuurlijk ook graag zien gebeuren.’

 

Volgend hoofdstuk

De eerste wedstrijd waar NTS de krachten bundelde met het Nederlandse raceteam betekende overigens niet het officiële debuut van het bedrijf in het WK. In 2014 en 2015 reed NTS al enkele malen met wildcards, waarbij Tomoyoshi Koyama zelfs drie punten (GP Japan, 2015) wist te scoren. Toch voelt de samenwerking aan als een volgend hoofdstuk, omdat NTS nu een vaste speler in het deelnemersveld is geworden. Dat de samenwerking met RW Racing GP al dit jaar startte, is redelijk opmerkelijk gezien de veranderingen die in 2019 op stapel staan. 

 

MOTO73 19 – 2018

Benieuwd naar de rest van het verhaal? Dat lees je in MOTO73 19 – 2018. Bestel het nummer hier online of koop hem in de winkel.

Tekst: Jarno van Osch
Foto: 2Snap, NTS

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen