Herlings is wereldkampioen

Assen kleurde zondagmiddag oranje. Vanaf het begin van de race van de MXGP werden op de tribunes oranje fakkels ontstoken. Oranje voor Nederland, maar ook voor KTM, het merk van Jeffrey Herlings. De torenhoge favoriet stelde de toeschouwers niet teleur, kwam al snel in de race aan de leiding en reed vervolgens een triomftocht, toegejuicht door de duizenden mensen langs de baan.

Ondanks dat hij, bij winst van Cairoli, aan de zestiende plaats voldoende zou hebben om als eerste Nederlander wereldkampioen in de koningsklasse van de motorcross te worden, ging Herlings voluit. Bij elke doorkomst werd hij door de mensen op de volgepakte tribunes enthousiast onthaald. Met een kleine veertig seconden voorsprong op de onttroonde kampioen Tony Cairoli passeerde hij als winnaar en wereldkampioen de finish.

Foto: Jan Boer

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?