donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Aantal files neemt fors af

Het aantal files is het afgelopen halfjaar fors gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de ANWB becijferd, zo maakte de dienst vrijdag bekend. De filezwaarte, de filelengte maal de duur van de file, daalde met 19 procent en was nog nooit zo laag sinds de nieuwe automatische fileregistratie in 2005 werd ingevoerd.

Volgens de ANWB had het verkeer minder last van slechte weersomstandigheden tijdens de spitsuren. Daarnaast waren er minder files door de kwakkelende economie en de versnelde aanleg van rijstroken. De economische toestand leidde tot minder verkeersbewegingen en de aanleg van meer rijstroken verbeterde de doorstroming.

De afname was vooral te merken in de regio Amsterdam. Daar was de daling ongeveer 30 procent. Bij Utrecht was die ongeveer 15 procent. In de regio Rotterdam bleef de filezwaarte ongeveer gelijk.

Lokaal waren er trajecten waar geen sprake was van filedaling. Zo stond het verkeer op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag tijdens de avondspits bij Roelofarendsveen juist veel vaker stil.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen