Aantal verkeersboetes gestegen

Terwijl er in 2012 nog 9.661.094 verkeersboetes werden uitgedeeld, waren dat er in 2013 maar liefst 10.334.619, zo meldt RTL Nieuws.

De meeste boetes, maar liefst 7.600.173, werden opgelegd vanwege snelheidsovertredingen. Ongeveer een kwart van deze snelheidsovertredingen werden door de trajectcontroles opgemerkt. Die op de A2, tussen Amsterdam en Utrecht, bleek het meest waardevol voor de overheid: 990.870. Dat zijn er maar liefst 2783 per dag! De trajectcontrole op de A4 bij Leidschendam leverde 815.968 bekeuringen op.

In 2014 lijken er nóg meer boetes uitgedeeld te gaan worden, want een groot aantal van de Nederlandse trajectcontroles stond in 2013 uit. De trajectcontroles op de A10, A20 en A13 worden dit jaar weer aangezet, zo meldt het Ministerie van Justitie.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.