zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Aanvraag merknaam suggereert super-Honda Fireblade

Honda lijkt de merknaam CBR1000RR-R te hebben voorgelegd aan het Europese merkenbureau. De merknaam wordt momenteel bekeken. Dat zou kunnen betekenen dat we de super-Honda Fireblade al op de EICMA te zien krijgen.

Half september schreven we al over de nieuwe Honda CBR1000RR en de mogelijkheid dat de motor wordt voorzien van actieve winglets. Dat bleek uit schetsen van een patent die online opdoken. Nu lijkt het erop dat Honda ook aan een andere versie van e Fireblade werkt, eentje met een extra R. Maar wat die extra R in de naam betekent… RR staat immers voor Race Replica.

Lees ook: 2020 Honda Fireblade krijgt computergestuurde winglets voor meer downforce

Hoe dan ook, het is allemaal nog heel onduidelijk welke kant het opgaat. Deze versie van de Fireblade zou nog meer vermogen kunnen hebben, er kan nieuwe technologie op zitten of er wordt een nieuwe styling doorgevoerd. De Honda zou ook alle drie kunnen hebben. Mogelijk brengt de EICMA meer duidelijkheid over deze spraakverwarrende Firdeblade RR-R.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen