Aanvraag merknaam suggereert super-Honda Fireblade

Honda lijkt de merknaam CBR1000RR-R te hebben voorgelegd aan het Europese merkenbureau. De merknaam wordt momenteel bekeken. Dat zou kunnen betekenen dat we de super-Honda Fireblade al op de EICMA te zien krijgen.

Half september schreven we al over de nieuwe Honda CBR1000RR en de mogelijkheid dat de motor wordt voorzien van actieve winglets. Dat bleek uit schetsen van een patent die online opdoken. Nu lijkt het erop dat Honda ook aan een andere versie van e Fireblade werkt, eentje met een extra R. Maar wat die extra R in de naam betekent… RR staat immers voor Race Replica.

Lees ook: 2020 Honda Fireblade krijgt computergestuurde winglets voor meer downforce

Hoe dan ook, het is allemaal nog heel onduidelijk welke kant het opgaat. Deze versie van de Fireblade zou nog meer vermogen kunnen hebben, er kan nieuwe technologie op zitten of er wordt een nieuwe styling doorgevoerd. De Honda zou ook alle drie kunnen hebben. Mogelijk brengt de EICMA meer duidelijkheid over deze spraakverwarrende Firdeblade RR-R.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?