vrijdag 26 april 2024

ABS debuteert op de F4

Op de nieuwe F4 reeks van MV Agusta is nu het ABS systeem met RLM(anti-achterwiel lift) beschikbaar. Het hart van het systeem is de compacte en lichtgewicht Bosch 9MPlus besturingseenheid. Het hoofddoel is natuurlijk het verkrijgen van een kortere remafstand op natte, maar ook andere lage grip ondergronden. Naast ervoor te zorgen dat de wielen niet gevaarlijk blokkeren, voorkomt het ABS systeem de relatieve vertraging, wat ervoor kan zorgen dat het achterwiel los komt van de grond. Het loskomen van het achterwiel is iets wat niet ongebruikelijk is bij sportmotoren voorzien van extreem krachtige remsystemen, het Bosch systeem voorkomt dit probleem door tegenmaatregelen neemt als het achterwiel contact verliest.

Het ABS systeem op de nieuwe F4 reeks geeft de mogelijkheid om twee verschillende modes in te stellen, die via de bedieningsknoppen op het stuur kunnen worden geselecteerd. Er is de keuze tussen normale mode, vooral voor weggebruik, die ervoor zorgt dat het systeem de gehele tijd effectief is. Daarnaast is er de race mode, die het ingrijpen van het systeem limiteert, voor gebruik op het op het circuit. Het systeem kan ook helemaal worden uitgeschakeld.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen