ABS debuteert op de F4

Op de nieuwe F4 reeks van MV Agusta is nu het ABS systeem met RLM(anti-achterwiel lift) beschikbaar. Het hart van het systeem is de compacte en lichtgewicht Bosch 9MPlus besturingseenheid. Het hoofddoel is natuurlijk het verkrijgen van een kortere remafstand op natte, maar ook andere lage grip ondergronden. Naast ervoor te zorgen dat de wielen niet gevaarlijk blokkeren, voorkomt het ABS systeem de relatieve vertraging, wat ervoor kan zorgen dat het achterwiel los komt van de grond. Het loskomen van het achterwiel is iets wat niet ongebruikelijk is bij sportmotoren voorzien van extreem krachtige remsystemen, het Bosch systeem voorkomt dit probleem door tegenmaatregelen neemt als het achterwiel contact verliest.

Het ABS systeem op de nieuwe F4 reeks geeft de mogelijkheid om twee verschillende modes in te stellen, die via de bedieningsknoppen op het stuur kunnen worden geselecteerd. Er is de keuze tussen normale mode, vooral voor weggebruik, die ervoor zorgt dat het systeem de gehele tijd effectief is. Daarnaast is er de race mode, die het ingrijpen van het systeem limiteert, voor gebruik op het op het circuit. Het systeem kan ook helemaal worden uitgeschakeld.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.