woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Adelijke special: CCM Heritage 71 TI

CCM (Clews Competition Machines) viert zijn 50e verjaardag met een gelimiteerde oplage van 71 Heritage modellen.

CCM werd opgericht in 1971. Om dat oprichtingsjaar te herdenken worden 71 Heritage 71 TI-modellen gebouwd. Het standaardmodel van de Heritage heeft een chassis van stalen buizen waarin een 600cc-motorblok is getransplanteerd dat 55 pk en 58 Nm levert.

Bij de gelimiteerde TI-versie zijn het frame, de achterbrug en alle bouten van titanium gemaakt. Het edelmetaal werd ook gebruikt voor het uitlaatsysteem en de voetsteunen. De motorsteunen zijn gemaakt van carbon en de Dymag-velgen zijn gefreesd uit gesmeed aluminium. De tank is gemaakt van een nyloncomposiet. Dit maakte het mogelijk een gewicht van slechts 136 kg te bereiken. Het motorvermogen van de special eencilinder werd opgevoerd tot 62 pk en 66 Nm.

Op supercar-geïnspireerde motorfietsen

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen