Afsluiting Lekdijk: gezellig met zijn allen naar de rechtbank?

In maart verloor de gemeente Lingewaard in een rechtszaak over een motorverbod op dijkwegen. Maar dat hield de gemeente Lopik niet tegen een andere dijkweg af te sluiten. De door MAG en KNMV tegen deze gemeente aangespannen rechtzaak dient nu op maandag 3 december. We nodigen motorrijders graag uit daarbij aanwezig te zijn.

Op 14 maart dit jaar oordeelde de rechtbank in Arnhem dat de gemeente Lingewaard zonder enige objectieve onderbouwing besloten had om motorrijders van de dijken af te houden. Geen verbod dus, en kort daarna besloot gemeente Lingewaard geen hoger beroep aan te tekenen. Verbazingwekkend genoeg werd in dezelfde periode de Lekdijk bij Lopik voor motorrijders afgesloten. Een protestrit volgde en petit comité: in de vrieskou werd een kleine toer over de dijk gereden, waarbij overigens bleek dat de borden nog niet geplaatst waren. Dat gebeurde uiteraard later wel. Gesprekken met de gemeente Lopik hadden niet het gewenste resultaat; zelfs de uitspraak in de zaak rond Lingewaard woog blijkbaar niet mee.

Maar misschien jouw aanwezigheid wel. De MAG heeft haar vrijwilligers en andere motorrijders opgeroepen om op 3 december naar Utrecht te komen.

Bij deze dus ook voor jou de uitnodiging om bij de zitting aanwezig te zijn. Kun je niet komen? Dan houden we je uiteraard op de hoogte. De zitting wordt gehouden op maandag 3 december – 09:00 in de Rechtbank Midden-Nederland. Adres: Vrouwe Justitiaplein 1 3511 EX Utrecht.

Nadere informatie

• Tijdens de zitting komen vooral de advocaten van de partijen aan het woord. De gemeente, MAG en KNMV krijgen de gelegenheid om iets toe te voegen.
• Voor het maken van filmopnames moet toestemming gevraagd worden via midden- nederland@rechtspraak.nl of 088 – 361 1788.
• Het betwiste verkeersbesluit werd op 16 februari 2018 gepubliceerd in de Staatscourant met kenmerk: 03311472/0331517359. Het gaat om een besluit tot het instellen van een geslotenverklaring voor motorfietsen op de Lekdijk West, vanaf de grens met de gemeente Krimpenerwaard tot de kruising met de Zijdeweg-Zuid gedurende de weekenden (vrijdag 18.00 uur tot en met maandag 07.00 uur) in de periode van 1 maart tot en met 31 oktober door plaatsing van bord C11 met de onderborden “1 maart t/m 31 oktober” en “vrijdag 18.00 t/m maandag 07.00 uur”.

Parkeren

Rondom het gerechtsgebouw in Utrecht is over het algemeen voldoende parkeergelegenheid (betaald). De dichtstbijzijnde parkeergarage is te vinden op Springweg 83, 3510 VK Utrecht.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.