Afsluiting Zuiderdijk tussen Venhuizen – Hoorn: motoren tijdelijk niet welkom

Lekker bezig! Opnieuw zijn ‘we’ ergens niet meer welkom. En opnieuw hebben ‘we’ er een potje van gemaakt. Volgens de anti-lawaaiclub Overlast Zuiderdijk rijden ‘we’ te hard, maken ‘we’ te veel herrie en gedragen ‘we’ ons naar de andere verkeersdeelnemers op de dijk niet altijd als een heer of dame. Waarom de persoonlijke voornaamwoorden steeds tussen haakjes staan?

Om aan te geven dat niet alle motorrijders hun motor meteen voorzien van een uitlaat die meer herrie maakt. Niet alle motorrijders rijden te hard over een dijkweg. En niet alle motorrijders passeren als dollemannen recreërende fietsers wandelaars. Het gaat Overlast Zuiderdijk vooral om motorrijders die zich van God noch gebod iets aantrekken. En probeer dat kaf maar eens van het koren te scheiden. Dus hebben we allemaal onder deze maatregel te lijden.

Hou nou eens op met dat gekloot aan je motor en hou je aan de regels: je bent mijn hobby aan het verstieren!

Jan Kruithof – MotorNL

De ‘Motorrijder Niet Welkom’-maatregel betreft het mooiste stuk van de dijk langs de voormalige Zuiderzee. De Zuiderdijk (of Waterkeringpad) tussen Venhuizen en Hoorn vice versa is namelijk het enige stuk waar je bovenop de dijk rijdt. Je hebt er dan ook een pracht uitzicht over het Markermeer en de Hoornsche Hop.

De afsluiting is nog wel een proef die duurt van 1 augustus tot 30 september. Daarna volgt er een enquête onder bewoners over de motoroverlast die zij hebben ervaren tijdens de proef. In het najaar wordt dan besloten of de Zuiderdijk van maart tot oktober 2021 en verder definitief wordt afgesloten voor motorverkeer in de weekenden. Tijdens de proef wordt met camera’s gecontroleerd of motorrijders zich wat aantrekken van het tijdelijke weekendverbod. Er wordt dus niet actief gecontroleerd, langs de dijk staan borden die vertellen dat motorrijders echt niet welkom zijn.

Overlast Zuiderdijk is blij met het besluit. Liever had de club gezien dat de proefmaatregel ook geldend was voor doordeweeks en in de avonden. Ook dan gebruiken volgens de club motoren de dijk als racecircuit.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?